Actionarii Hilton Worldwide Holdings au aprobat separarea de grup a Park Hotels & Resorts si Hilton Grand Vacations

Acționarii Hilton Worldwide Holdings au aprobat luni separarea de grup a diviziilor Park Hotels & Resorts și Hilton Grand Vacations (HGV), care vor fi listate la bursa din New York , relatează MarketWatch.

Acționarii vor primi 2 acțiuni Park și o acțiune HGV pentru fiecare 10 acțiuni Hilton deținute. În urma distribuției, compania va efectua un alt schimb de 1 la 3 acțiuni. Tranzacțiile urmează să se încheie pe 3 ianuarie, iar Park și HGV vor fi tranzacționate la bursă din 4 ianuarie, scrie News.ro.

”Ca trei companii independente, Hilton, Park Hotels & Resorts și Hilton Grand Vacations vor fi bine poziționare pentru a profita de oportunitățile de creștere”, afirmă președintele și directorul general al grupului Hilton, Christopher J. Nassetta, într-un comunicat.

Acțiunile Hilton sunt în urcare cu circa 1% în timpul tranzacțiilor electronice premergătoare deschiderii bursei de pe Wall Street, iar de la începutul acestui an au urcat cu 18%, de peste două ori mai mult față e avansul indicelui S&P 500, de 7,2%.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*