Air France KLM: Jumatate dintre pasagerii romani calatoresc spre destinatii intercontinentale

Conform Air France KLM, liderul european pe zborurile lung curier cu plecare din Europa, aproximativ 47% dintre romanii care călătoresc spre hub-urile grupului, Paris – Charles de Gaulle și Amsterdam – Schiphol, călătoresc mai departe spre destinații intercontinentale.

Grupul Air France KLM operează în prezent 4 zboruri zilnice cu plecare din România în programul de iarnă (2 spre Amsterdam și 2 spre Paris) și 6 zboruri în programul de vară (3 spre Amsterdam și 3 spre Paris). Acestora li se mai adaugă zborurile operate în parteneriat cu Tarom, membru al aceleiași alianțe aeriene, Skyteam.

Săptămânal sunt transportați spre Paris și Amsterdam peste 5.000 de pasageri în sezonul de vârf. Statele Unite ale Americii și Canada se află în topul destinațiilor intercontinentale alese în anul 2016 de către pasagerii români. Cele mai căutate orașe de pe continentul Nord-American sunt New York , Washington, Los Angeles, San Francisco, Montreal și Toronto .

O creștere a numărului de turiști români se înregistrează și pe zborurile spre destinații din Caraibe și Oceanul Indian, Republica Dominicană, Cuba și Mauritius fiind destinațiile preferate de români în aceaste regiuni. Pentru a completa lista destinațiilor Air France din Oceanul Indian, începând de la 1 Noiembrie 2017 Air France va opera și 2 zboruri săptămânale spre capitala Maldivelor, Malé. Zborul va fi operat cu aeronave Boeing 777-200, echipate cu cele mai noi cabine Air France.

Pe fundalul evenimentelor din Turcia, o destinație care satisfăcea exigențele turiștilor amatori de servicii exclusiviste, Air France KLM anticipează o creștere a numărului pasagerilor români care vor alege să își petreacă vacanța în destinații exotice din zona Caraibe și Oceanul Indian, dar și Africa (Zanzibar) sau Asia de Sud-Est (Bali).

Atât Air France, cât și KLM, se află într-un proces de reînnoire a flotei de aeronave, fie prin achiziționarea unor aeronave noi, fie prin modernizarea celor existențe. Astfel, în anul 2016 KLM și-a extins flota cu 6 aeronave Boeing 787 (Dreamliner) și 4 aeronave de tip Embraer 175. A introdus zboruri spre 14 noi destinații și a transportat peste 30 milioane de pasageri. Conform Bloomberg, KLM este cea mai sigură și cea mai punctuală companie aeriană din lume.

În 2017 Air France va introduce în operare al doilea Boeing 787 Dreamliner, primul operând deja din luna ianuarie. Grupul Air France KLM planifică 27 noi destinații în 2017, cele mai interesante pentru pasagerii români fiind: Porto, Marrakech, Minneapolis și Cartagena (Columbia).

În 2015, Air France KLM a transportat peste 89.8 milioane de pasageri și peste 1,3 milioane de tone cargo. Flotă grupului este formată din 534 aeronave, iar rețeaua acoperă 320 de destinații din 114 țări prin hub-urile de la Paris-Charles de Gaulle, unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume și Amsterdam-Schiphol.

Air France și KLM sunt companii membre ale alianței globale SkyTeam, care numără 20 membri și care oferă pasagerilor din întreagă lume acces la o rețea globală de peste 17.300 de zboruri către 1.062 de destinații din 177 de țări.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.