Al doilea hotel Radisson Blu din Romania va fi deschis la Brasov, investitie de 10 milioane euro

Al doilea hotel sub brandul Radisson Blu din România va fi deschis în prima parte a anului 2018 la Brașov, printr-o investiție de 10 milioane euro, în urma unui contract de franciză semnat miercuri de Carlson Rezidor Hotel Group, care deține brandul, și Tresor Com, o companie controlată de familia Neamțu din Brașov.

Hotelul Radisson Blu Brașov va fi situat în zona centrului istoric, vis-à-vis de primăria orașului și, cel mai probabil, va avea cinci stele, însă clasificarea va fi cunoscută abia când hotelul va fi finalizat.

Hotelul va avea 105 camere, restaurante, spații de conferințe, bar, centru SPA & fitness. Investiția va genera în jur de 100 de noi locuri de muncă, spun investitorii.

“Radisson Blu Brașov va fi primul hotel din orașul Brașov afiliat la un operator internațional de prestigiu, ceea ce va însemna un plus de vizibilitate pentru această destinație și o creștere a calității serviciilor hoteliere în piața de profil”, a declarat Ramona Neamțu, reprezentantă a grupului de investitori Tresor Com.

Lucrările vor dura cel mult doi ani, hotelul Radisson Blu Brașov urmând să devină funcțional la întreaga sa capacitate începând cu primăvara anului 2018. Investitorii afirmă că apariția unui hotel afiliat la un lanț internațional de prestigiu în orașul Brașov va contribui decisiv la atragerea de turiști străini, precum și la promovarea orașului.

Compania Tresor Com a cumpărat în anul 2015, de la operatorul Telekom România, un imobil situat în centrul orașului Brașov cu scopul de a dezvolta un hotel. “Mircea Drăghici, prin firma EST Hospitality, a fost selectat consultant al proiectului, oferind – în baza unui studiu de piață și fezabilitate – soluția optimă de utilizare pentru clădirea viitorului hotel”, menționează investitorii.

Totodată, pe baza rezultatelor studiului de piață, s-a demarat procedura de selecție a unui operator hotelier, în urma căreia a fost ales brandul Radisson Blu.

Managementul de proiect pentru activitatea de dezvoltare a noului hotel este realizat de Daniel Dediu, prin firma Creative Management. În Brașov nu există, în prezent, niciun hotel afiliat la un lanț internațional de prestigiu, iar o singură unitate hotelieră are mai mult de 100 de camere.

În România, Grupul Carlson Rezidor operează hotelurile Radisson Blu și Park Inn by Radisson din București. Radisson Blu este unul dintre cele mai importante branduri hoteliere din lume, operând aproape 300 de hoteluri în 69 de țări.

Radisson Blu este parte a Carlson Rezidor Hotel Group, care include, de asemenea, brandurile Quorvus Collection, Radisson, Radisson RED, Park Plaza, Park Inn by Radisson și Country Inns & Suites By Carlson.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*