Borsec si Sucevita devin statiuni turistice de interes national, iar alte 10 localitati devin statiuni de interes local

Localitățile Borsec, din județul Harghita, și Sucevița, din județul Suceava, au fost clasificate, prin hotărâre de guvern, drept stațiuni turistice de interes național, în timp ce alte 10 localități, printre care Baia de Fier, din Gorj, unde și fostul premier Victor Ponta a deținut o casă, și Negrești Oaș, au fost declarate stațiuni turistice de interes local.

Prin promovarea ca stațiuni turistice de interes național sau local, aceste localități vor avea șanse mari în atragerea de finanțări nerambursabile, în condițiile în care unele programe de finanțare impun existența atestării ca stațiune turistică.

Pe lângă stațiunile turistice de interes național Borsec și Sucevița, au fost stabilite ca stațiuni turistice de interes local: Baia de Fier, jud. Gorj; Boghiș, județul Sălaj; Colibița, județul Bistrița – Năsăud; Moisei, județul Maramureș; Negrești Oaș, județul Satu Mare; Pojorâta, județul Suceava; Sângeorgiu de Mureș, județul Mureș; Zona Băile Banffy, municipiul Toplița, județul Harghita; Zona Băile Ocna Dej, municipiul Dej, județul Cluj; Zona Moinești – Băi, municipiul Moinești, județul Bacău.

În urma acestei decizii, în total sunt atestate ca stațiuni turistice de interes național 43 de localități, iar 57 de localități au primit atestatul de stațiuni turistice de interes local. Fostul premier Ponta a deținut o casă în localitatea Baia de Fier, județul Gorj, circumscripție unde a și candidat la ultimele două alegeri parlamentare.

Motivele pentru care localitățile menționate au fost declarate stațiuni pot fi citite AICI.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*