Bucuresti – 5 obiective turistice de vizitat gratis

Se mai intampla, uneori, ca bugetul de vacanta sa nu-ti permita sa vizitezi toate obiectivele turistice pe care ti-ai dori sa le vezi. Ce faci in astfel de situatii?

Treci pe lista, in primul rand, toate obiectivele pe care le poti vizita gratis, apoi pe cele care nu trebuie ratate cu niciun chip din sirul atractiilor cu taxa, iar la coada listei – probabil pe cele care pot suporta amanare si le-ai putea descoperi si cu alta ocazie.

InvestTravel.ro iti propune astazi 5 obiective turistice de vizitat gratis in Bucuresti.

Casa Poporului, la exterior

Palatul Parlamentului din Bucuresti (Casa Poporului) este unul din obiectivele turistice care nu lipsesc de pe lista niciunui vizitator care ajunge pentru prima data in Capitala. Nu-i de mirare de ce curtea exterioara a cladirii sau marea parcare din fata sa sunt intesate de autocare cu turisti veniti din tara si din strainatate. Si stii ca ai de asteptat minute bune (sau chiar ore) doar ca sa intri in cladire, si altele ca sa-i vizitezi interioarele.

Ei bine, nu intotdeauna iti permiti sa pierzi atat de mult timp stand la coada ca sa platesti taxa de intrare, dar parca nici n-ai parasi Bucurestiul fara sa-i dai macar “un ocol” cladirii considerate a doua cea mai mare din lume, dupa cea a Pentagonului.

Chiar si asa, ai o suprafata mare de parcurs, cata vreme Casa Poporului (una dintre cladirile-simbol ale orasului) are 270m lungime si 245m latime. Si inaltimea este la fel de coplesitoare.

Te poti plimba pe aleile din gradinile exterioare, amenajate cu trandafiri si conifere cu umbra racoroasa. Poti admira arhitectura exterioara a cladirii, structurata pe 6 nivele, cu obiecte decorative care-ti dau senzatia unor dantelarii din piatra si ciment. Oricat ar fi de controversata constructia casei Poporului, trebuie sa recunosti ca cei care au proiectat-o si i-au sculptat exteriorul au fost niste artisti.

Daca te prinde seara, nu-ti va parea rau: cladirea luminata la exterior ofera o imagine surprinzator de frumoasa. Si unde mai pui ca de la inaltimea aleilor din curte poti face fotografii foarte frumoase cu Bulervardul Unirii si imprejurimile palatului.

Parcul Herastrau

Parcul imens din nordul Capitalei este unul din locurile preferate de bucuresteni atunci cand isi doresc cateva ore de liniste si relaxare. Amenajat pe o suprafata totala de 110 hectare acoperite in mare parte de Lacul Herastrau (74 hectare), parcul a fost dintotdeauna o zona de promenada cu staif, decorata si frumos amenajata, indiferent de anotimp. Vegetatia bogata formata din salcii pletoase, tei, artari, frasini si plopi, Gradina Japoneza, plantele de diferite specii si culori incanta ochii privitorilor din primavara si pana in iarna, tarziu. In zona Expoflora sunt amenajate in fiecare an expozitii florale impresionante.

Aleile pietruite sau cele acoperite de bolti de trandafiri cataratori – de pe asa-numita insula a trandafirilor – sunt perfecte pentru plimbare si relaxare.

Desi ai sa vezi pe alocuri amprenta vremurilor moderne in care traim, Parcul Herastrau pastreaza inca mostenirea trecutului, care razbate peste timp prin statuetele batute de vant, cu varste de inceput de secol XX: “Nimfa adormita” (1906) si “Hercule doborand centaurul” (1925). Nu rata plimbarea cu vaporasul pe lac – sau poate doresti o plimbare cu barca sau cu hidrobicicleta?

Gradina Cismigiu

Daca am spune ca a fost si este gradina de suflet a bucurestenilor, n-am gresi prea mult. Sau poate chiar deloc. Amenajata la mijlocul secolului XIX, Gradina Cismigiu este o oaza de verdeata in mijlocul unui Bucuresti aglomerat si usor prafuit. Este unul din monumentele istorice ale Capitalei, care adaposteste o multime de atractii: Foisorul Fanfarei, care rasuna in diminetile de duminica de muzica clasica sau populara; Lacul Cismigiu – intesat vara de barci si hidrobiciclete, si iarna de patinatori; Zona sahistilor; Coltul copiilor – amenajat cu podete si balustrade de lemn; Izvorul lui Eminescu; Rondul roman; Gradina de trandafiri agatatori – cu pergole de lemn si coloane de piatra. Atat de veche si de puternica este legatura intre Colegiul National “Gheorghe Lazar” si Gradina Cismigiu (sa nu uitam de “Cismigiu et.Comp”, celebrul roman al lui Grigore Bajenaru), incat am putea spune ca si cladirea unitatii de invatamant face parte din atractiile turistice ale parcului.

Si cand vezi ca toate aceste atractii sunt “impachetate” in parfum de magnolii si trandafiri, in racoarea platanilor, a liriodendronilor, merilor decorativi si frasinilor batrani, care te apara de caldura innabusitoare a verii, nu-ti mai vine sa te dai dus prea repede din Gradina Cismigiu.

Centrul Vechi

Centrul Istoric este o zona cu un farmec aparte, oferit de stradutele pietruite vechi de peste un secol, cladiri care-ti amintesc de lumea boema a Bucurestiului de odinioara, de targoveti si negustori aflati in tranzit prin miezul Capitalei. Cum sa ratezi un astfel de loc, mai cu seama ca poate fi vizitat gratis? Fa rost de o harta – pe care o poti lua de la centrul Info-turistic amenajat in Pasajul Universitatii – si lasa-te purtat de mirajul istoriei pe Selari, Smardan, Gabroveni, strada Doamnei, Lipscani, Covaci si Sepcari. Intra macar pentru o clipa la Caru’ cu Bere, aduna-ti puterile in curtea Bisericii Stavropoleos (o bijuterie arhitecturala bucuresteana) si arunca un ochi din exterior la Palatul Voievodal Curtea Veche si cladirea impozanta a Bancii Nationale a Romaniei. Nu te costa nimic, dar imaginile iti vor ramane pe retina memoriei multa vreme de acum inainte.

Turul gratis al orasului

Vrei sa vizitezi Bucurestiul gratis? Poti face asta in fiecare zi, chiar daca este soare, ploua sau ninge cu fulgi mari. Exista tururi gratuite de oras cu plecare din Piata Unirii (punctul de intalnire este la ceasul din fata fantanii arteziene) in fiecare zi de la ora 10:30 sau 18:00. Un tur dureaza intre doua ore si doua ore si jumatate.

Poti sa vizitezi contrastele Bucurestiului singur sau sa vii impreuna cu prietenii, dar nu mai mult de 20. Ce vei vizita? Zona numita “Micul Paris ” – centrul vechi al Capitalei, cu muzee, biserici si manastiri, restaurante si cafenele, dar si Cetatea medievala a lui Vlad Tepes, Calea Victoriei, Piata Unirii, Piata Universitatii, Piata Constitutiei si Piata Revolutiei. Pentru aceste tururi de oras nu exista nicio taxa, dar donatiile sunt apreciate oricand!

Cauti cazare in Romania? Iata doua locatii din Bucuresti:

Hello Hotels Gara de Nord**
Amplasat in apropierea garii de Nord, hotelul dispune de 150 camere mobilate modern puse la dispozitia oaspetilor, cat si a animalelor de companie ale acestora (contra cost). La restaurantul locatiei puteti servi diverse preparate culinare traditionale. Unele camere au aer conditionat, pentru a va asigura tot confortul cuvenit pe perioada sejurului, insa toate dispun de baie proprie cu dus, TV LCD cu programe prin cablu si internet WiFi gratuit.
Tarif: de la 100 de lei camera dubla/noapte (fara mic dejun)

Hotel Tania Frankfurt***
Situat chiar in Centrul Vechi al orasului, pe strada Selari, hotelul Tania-Frankfurt ofera oaspetilor 17 camere spatioase mobilate cu gust. Unele dintre ele dotate cu aer conditionat, insa toate au ferestre izolate fonic, parchet, baie proprie cu dus, internet WiFi gratuit, TV LCD cu programe prin cablu si minibar. Locatia este perfecta pentru cei care doresc sa viziteze centrul istoric al Bucurestiului si principalele atractii ale orasului.
Tarif: 310 lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*