Bulgaria a atras in 2016 un numar record de 8 milioane de turisti, peste populatia tarii

Bulgaria a atras în 2016 un număr record de circa 8 milioane de turiști străini, mai mulți decât populația țării, potrivit datelor anunțate de ministrul Turismului, Nikolina Angelkova.

Angelkova a declarat la televiziunea publică din Bulgaria că în fiecare lună a anului trecut a fost înregistrat un număr fără precedent al sosirilor de vizitatori străini. Până la 5,5 milioane de turiști străini au fost în Bulgaria în cele mai active patru luni ale sezonului de vacanță din 2016, a adăugat ministrul.

Numărul de 8 milioane de turiști confirmă estimările anterioare că vizitatorii străini au depășit în ultimele 12 luni populația Bulgariei, care, potrivit celor mai recente stratistici, este de circa 7,1 milioane de persoane.

Până la 400.000 de străini au petrecut Crăciunul și Anul Nou în Bulgaria, a adăugat Angelkova, potrivit datelor care estimează o creștere a numărului de turiști în timpul iernii de 5%-7%.

Numărul bulgarilor care și-au petrecut sărbătorile într-o stațiune de iarnă a fost de circa 200.000. Angelkova a plecat marți în Rusia, pentru a discuta cu touroperatorii despre pachetele turistice oferite turiștilor ruși.

Autoritățile de la Sofia au fost îngrijorate că tensiunile dintre Uniunea Europeană și Rusia și criza din Ucraina vor duce la scăderea pe termen lung a numărului de turiști din Rusia, piață considerată de importanță majoră pentru Bulgaria.

Statul bulgar a beneficiat însă de tensiunile din țări precum Turcia și Tunisia, unii turiști preferând că evite riscurile.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*