Presedintele ANAT estimeaza ca agentia Mareea nu are nicio sansa sa iasa din insolventa

Președinte Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, afirmă că agenția de turism Mareea nu are nicio șansă să scape cu bine de insolvență, în condițiile în care are datorii de circa 7 milioane de euro, în timp ce proprietarul agenției de turism, Marius Usturoiu, susține că a propus un plan de reorganizare ce urmează să fie aplicat și că ”va fi o reorganizare de succes”. Usturoiu și-a băgat agenția anul trecut în insolvență, după ce și-a anunțat clienții că nu le poate onora vacanțele.

”Mareea avea datorii de 7 milioane euro, după părerea mea nu are nicio șansă să iasă din insolvență. Și firme mari au fost păgubite de Mareea, nu doar turiștii”, a afirmat Burcea.

În replică, patronul agenției mizează pe aplicarea planului de reorganizare.

”Este părerea domnului Burcea. Noi am propus un plan de reorganizare. Așteptăm să fie validat în primăvară și pus ulterior în practică. Noi credem că va fi o reorganizare de succes”, a declarat Usturoiu, pentru News.ro.

Patronul Mareea confirmă valoarea datoriilor, de 7 milioane euro, dar susține că ”sunt și datorii care nu sunt certe”.

Agenția de turism Mareea, una din cele mai mari din România, a intrat oficial în insolvență în septembrie 2016, a decis Tribunalul Hunedoara, administrator judiciar provizoriu fiind desemnat Expert Insolvență SPRL.

Prin soluția din 13 septembrie, Tribunalul Hunedoara a admis cererea, administrator judiciar provizoriu fiind desemnat Expert Insolvență SPRL Deva.

Mareea Comtur SRL are sediul social în Deva și birouri în Timișoara, București, Cluj-Napoca, Iași, Mamaia, Brașov, Bacău și Ploiești. Firma este controlată de Marius Usturoiu (80%) și de Radu Adrian Farcaș și Alina Carmen Dinu, fiecare cu câte 10% din acțiuni.

Mareea și-a anunțat pe 3 septembrie 2016 incapacitatea de plată și că va intra în insolvență, nemaiputând astfel să le onoreze vacanțele turiștilor.

Turoperatorul Mareea a avut în 2015 afaceri de 66,3 milioane lei și un profit net de 768.634 lei, potrivit datelor raportate la Ministerul Finanțelor. La sfârșitul anului 2015, compania avea 70 de salariați, datorii de 18,2 milioane lei și creanțe de 5,7 milioane lei.

Într-un clasament realizat anul trecut de ANAT privind cele mai mari 30 de agenții de turism din România, Mareea figura pe locul 13.

Mareea a fost annul trecut a doua agenție de turism din România care și-a anunțat insolvența în numai o lună de zile, după Genius Travel, care, în mod asemănător, întâi și-a anunțat clienții că nu le pot onora vacanțele plătite, iar ulterior și-a depus cerere la Tribunalul București de intrare în insolvență.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*