Turist pentru o zi in Bucuresti

Bucuresti, capitala Romaniei, este cel mai populat si cel mai important centru industrial si comercial al tarii, deci nu ar trebui sa ne mire daca in fiecare saptamana in acest oras ajung zeci de autocare cu turisti.

Cu cei aproape 1,9 milioane de locuitori, orasul Bucuresti este al zecelea ca numar de populatie din Uniunea Europeana. Avand o multime de obiective turistice ce merita vizitate, orasul Bucuresti poate fi considerat unul dintre cele mai frumoase capitale din Europa.

Ce putem vizita in Bucuresti?

Daca ati venit in Bucuresti special pentru distractie cu siguranta nu trebuie sa ratati Centrul Vechi, mai ales pe timpul verii. Pe langa zecile de cluburi, terase, cafenele sau restaurante, Centrul Vechi te ademeneste si cu cladirile vechi care dateaza de la inceputul secolului al XX-lea, o plimbare prin aceste locuri insemnand o intoarcere in timp. Aici puteti gasi Muzeul National de Istorie si vizavi Palatul CEC, Banca Nationala a Romaniei sau celebrele restaurante Carul cu Bere si Hanul lui Manuc.

Palatul Parlamentului se afla in zona centrala, nu departe de Centrul Vechi. Asa cum probabil stiti, Casa Poporului este a doua cladire din lume ca marime dupa Pentagon si masoara 270m x 240m, 86m inaltime si 92m sub pamant. Aceasta cladire se afla in toate topurile din strainatate despre orasul Bucuresti, printre turistii straini fiind un “must see”.

Muzeul Satului este unul dintre primele muzee in aer liber din lume si expune casele traditionale din diferite regiuni romanesti, case care oglindesc fidel viata traditionala romaneasca. Acestea sunt autentice, au fost dezasamblate bucata cu bucata si aduse pana la Bucuresti, unde au fost asamblate la loc pe actuala suprafata a muzeului. Cei care ii trec pragul, romani sau straini, se declara fermecati inevitabil de frumusetea acestui muzeu, Muzeul Satului “Dimitrie Gusti” amintind vizitatorilor ce frumoasa este o lume simpla si naturala.

Muzeul Cotroceni a fost deschis publicului in anul 1991 si este localizat vizavi de Gradina Botanica. Aici se gasesc piese de mobilier, tablouri sau textile ce au apartinut familiei regale. In plus, aveti sansa sa vedeti sediul Presedintiei Romaniei.

Si pentru ca o vizita intr-un oras nu este completa fara o plimbare in natura, va sugeram sa petreceti cateva clipe in doua dintre cele mai cunoscute parcuri din capitala, Cismigiu si Herastrau. Parcul Cismigiu, cunoscut si ca Gradina Cismigiu, este oaza de liniste pe care fiecare mare oras trebuie sa o aiba. Situat in centrul Bucurestiului, Parcul Cismigiu adaposteste exemplare de arbori ocrotiti, peluze cu gazon si flori, un lac unde vara te poti plimba cu barca. Parcul Herastrau este cel mai mare din Bucuresti si a fost dat in folosinta in anul 1936. Acesta dispune de o varietate de specii de arbori, multa verdeata, veverite, un lac, piste pentru biciclete. In vecinatatea parcului se gasesc Arcul de Triumf sau Muzeul Satului.

Unde ne putem caza in Bucuresti?

Ibis Gara de Nord

Hotelul se afla foarte aproape de Gara de Nord (2 minute) si dispune de camere modern mobilate, restaurant, wi-fi, parcare private, seif, aer conditionat. Se accepta si mici animale de companie.

Tarif*: 151 lei/camera/noapte

Hotel Caro Parc

Hotelul dispune de 60 de camere modern mobilate, birou in camera, frigider in camera, minibar in camera, TV prin satelit, uscator de par, wi-fi, restaurant, parcare, bar, gradina,

Tarif*: 260 lei/camera/noapte

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*