Uluitor! Orasul fantoma in care este interzis accesul dupa apusul soarelui

Dhanushkodi este situat în sud-estul insulei Pamban, India și este cunoscut în zonă precum orașul fantomă în care nimeni nu are voie să intre după apusul Soarelui.

Dhanushkodi a fost cândva un oraș înfloritor. Această poveste se petrece în timpul imperiului britanic, dar odată cu anii care au trecut și cu schimbările climate majore din zonă, orașul și-a pierdut și ultima picătură de viață.

Guvernul indian l-a declarat un oraș fantomă în care nimeni nu are voie să pășească după apusul Soarelui. Oare de ce s-a luat această decizie contradictorie? Până în prezent nu s-au semnalat fenomene misterioase sau inexplicabile în zonă, dar cu toate acestea se dorește ținerea populației la distanță.

Dhanushkodi semnifică în limba indiană capătul sau sfârșitul de lance, referindu-se la sabia pe care a folosit-o lordul Rama în războaiele sale. Istoria indiană susține că Rama a dus un război sângeros cu Ravana, regele Lanka. Pentru a ajunge la dușmanul său, Rama a construit un pod din pietre plutitoare, folosindu-se de o tehnologie extrem de avansată.

În acest fel, armata lui Rama a reușit să invadeze Lanka și să-l înfrângă pe Ravana și s-o salveze pe soția sa Sita. Chiar dacă această poveste pare o simplă legendă la prima vedere, trebuie să menționăm că rămăşiţele unui asemenea pod plutitor au fost fotografiate cu ajutorul satelitului.

Acesta este cunoscut sub numele de Podul lui Adam și descoperirea confirmă încă o dată că în trecutul îndepărtat au existat pe Terra numeroase civilizații extrem de avansate din toate punctele de vedere. Una dintre ele este cea a lordului Rama, așa cum este cunoscut în mitologia indiană.

Rama sau Ramachandra este o zeitate hindusă considerată unul din marii avatari (încarnări) ai zeului susținător al universului Vishnu, unul din cei trei mari zei ai triadei hinduse.

Potrivit tradiției hinduse, zeul Vishnu are ca atribuție principală susţinerea universului și respectarea legii morale (Dharma) după care trebuie să guverneze lumea și colectivităţile umane. Atunci când creația divină e amenințată, Vishnu se încarnează pentru a restabili ordinea tulburată a lumii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*