Ministerul Turismului a retras licenta unui turoperator din Cluj suspectat de frauda, dupa ce a lasat in aeroport peste 100 de turisti ce ar fi trebuit sa plece in vacanta in Dubai

Ministerul Turismului a anunţat luni că a retras licenţa agenţiei de turism Vox Travel din Cluj-Napoca, după ce aceasta a lăsat în aeroport peste 100 de turişti ce urmau să plece în vacanţele în Dubai pe care le-au plătit şi care s-au trezit că agenţia nu făcuse rezervările.

”În data de 4 aprilie, Direcţia Generală Control, Autorizare şi Monitorizare din cadrul Ministerului Turismului a intrat în posesia unei informaţii conform căreia SC Vacanţe Vox SRL (agenţia de turism turoperatoare Vox Travel) (…) a lăsat în aeroportul din Cluj Napoca un număr de peste 100 turişti care trebuiau să plece în dimineaţa zilei respective în Dubai. Conform informaţiei vehiculate în spaţiul public, turiştii nu aveau rezervările făcute, în ciuda faptului că au achitat contravaloarea călătoriei”, a precizat Ministerul Turismului.

Reprezentanţii ministerului spun că l-au contactat pe directorul agentiei de turism, Ioan Dan Chindriş, care a confirmat incidentul.

”Din discuţiile purtate telefonic cu domnia sa rezultă că banii care au fost viraţi în Qatar nu au ajuns la destinaţie, afirmând că va restitui turiştilor banii încasaţi”, informează Ministerul Turismului.

Astfel, Ministerul Turismului a decis efectuarea unui control la sediul din licenţă al touroperatorului Vox Travel, în urma căruia a constatat că agenţia de turism nu a asigurat derularea unui pachet de servicii turistice în perioada 4 aprilie-11 aprilie, transport cu avionul Bucureşti-Dubai şi şapte nopţi cazare cu mic dejun în Dubai, pentru aproximativ 100 de turişti.

”Pentru aceasta şi nerespectarea criteriilor în baza cărora s-a eliberat licenţa de turism, operatorul economic a fost sancţionat cu amendă contravenţională şi retragerea licenţei de turism nr. 6789 din 20 iunie 2013”, precizează Ministerul Turismului.

Totodată, ministerul a anunţat oficial Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj, Serviciul Investigarea Criminalităţii Economice, cu privire la aspectele sesizate, deoarece Vacanţe Vox este suspectată de fraudă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*