Alitalia: 1.358 de angajaţi în şomaj tehnic

Compania aeriană italiană cu probleme Alitalia, plasată în administrare specială, a anunţat lansarea unei proceduri de şomaj tehnic care va implica 1,358 dintre cei 12.500 de salariaţi ai săi, potrivit Le Figaro.

Alitalia a fost plasată în administrare pe 2 mai potrivit unei decizii a ministerului transporturilor luate în urma unei cereri în acest sens formulată de acţionarii săi, după ce personalul companiei a respins un plan de restructurare care prevedea eliminarea a 1.700 de locuri de muncă şi o reducere cu 8% a salariilor pentru o parte dintre angajaţi.

„Această măsură, devenită necesară din cauza situaţiei actuale a companiei, face parte dintr-o serie de măsuri pe care Alitalia este în curs de a le adopta în scopul reducerii tuturor costurilor şi al redressării şi eficientizării companiei“, au explicat oficialii grupului.

Administratorii companiei au lansat pe 17 mai un apel pentru exprimarea de interes pentru preluarea în întregime sau parţială a companiei. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 5 iunie.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.05.2017

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*