Hotelul Europa Royale din Bucuresti: In T1, turistii straini s-au cazat in medie 2 nopti

Hotelul Europa Royale din centrul vechi al Capitalei, deţinut de lituanienii de la Europa Group, a finalizat primul trimestru cu afaceri mai mari cu 2% faţă de perioada similară a anului trecut şi cu un grad de ocupare de peste 50%, potrivit oficialilor hotelului.

„Rezultatele din primul trimestru nu au fost conform estimărilor noastre. Am reuşit să creştem cu doar 2%. Cei mai mulţi clienţi, 80%, au fost străini care au venit pentru afaceri sau să viziteze Bucureştiul”, a declarat pentru ZF Mihaela Barbu, deputy manager al hotelului. Pe tot hotelul s-au bugetat afaceri mai mari cu 10%. O cameră dublă se poate rezerva cu peste 300 de lei pe noapte.

„În prima parte a anului s-au cazat turişti individuali din Italia, Israel şi Marea Britanie, care au petrecut în medie două nopţi la noi. Feedback-ul lor a fost pozitiv cu privire la destinaţia turistică Bucureşti”, a spus ea. În hotel lucrează 30 de salariaţi. În primele trei luni din acest an, în hotelurile din Bucureşti s-au cazat 225.000 de străini, faţă de 207.000 de străini în perioada similară a anului trecut, arată datele de la Statistică.

România rămâne însă codaşă în UE la numărul de turişti străini atraşi, vecinii bulgari reuşind să ajungă la 8 milioane de vizitatori străini, faţă de 2,5 milioane de turişti străini cât au ajuns anul trecut în unităţile de cazare din ţară.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*