O firmă fondată de un român face 600.000 euro din turism medical

„Românii lasă minimum 200 mil. euro anual în Austria pentru tratamente medicale.“

Austria Med – firma austriacă înfiinţată de Darius Pencea, un român stabilit în Austria, specializată în activităţi de turism medical – a înregistrat anul trecut afaceri de circa 600.000 de euro şi a adus în Austria aproximativ 300 de pacienţi români pentru tratament sau intervenţii chirurgicale.

„În prezent, turismul medical este o nişă mai greu de acceptat pentru că pacientul vine bolnav. Pacientul nu vine niciodată singur. Însoţitorul investeşte în cazare, lasă bani pentru mâncare, ceea ce înseamnă că noi indirect promovăm ţara. La noi ajung cazurile oncologice, malformaţii“, a spus Darius Pencea.

El a explicat că businessul pe care îl conduce a fost integrat într-un program de start up al Camerei de Comerţ austriece în 2010, iar pentru a deschide afacerea a avut nevoie de 25.000 de euro, sumă pentru care a renunţat la câteva maşini pe care le deţinea. În prezent, compania funcţionează cu cinci angajaţi.

„Casa Naţională de Sănătate a Austriei are diferite statistici. Ei au acces la clinicile private şi spitale de stat. Rapoartele arată că românul lasă minimum 200 de milioane de euro anual în Austria pentru diferitele tratamente medicale, din statistica de la Casa de Sănătate“, a mai spus Darius Pencea.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*