Romanii, printre cei mai darnici calatori europeni: aloca 60% din venitul lunar pentru vacanta de vara

Romania se afla pe locul 5 in topul cheltuielilor vacantei de vara 2017, romanii urmand sa cheltuiasca 60% din venitul lor lunar in perioada estivala, potrivit unui studiu. La polul opus, europenii dispusi sa plateasca cel mai putin pentru vacanta de vara, respectiv 34% din venitul lunar, sunt britanicii.

Anul acesta, printre primele optiuni ale romanilor cand vine vorba de petrecerea vacantei de vara gasim finantarea activitatilor pentru copii, pentru care romanii sunt dispusi sa aloce 18% din venitul lor lunar, urmate de Gradinarit si Bricolaj (17%) si Evenimente sportive (13%).

Totusi cand vine vorba de calatorii, 31% dintre romani se gandesc sa foloseasca serviciile Airbnb si doar 1% au de gand sa plateasca peste 100 Euro pentru o noapte la hotel.

59% dintre locuitorii Romaniei spun ca atunci cand calatoresc in strainatate vor folosi servicii mobile pentru tranzactii financiare, ceea ce denota faptul ca din ce in ce mai multi romani prefera serviciile bancare mobile in detrimentul bancilor traditionale.

Peste 10.000 de gospodarii au participat la sondajul realizat de Ferratum Grup privind comportamentele de consum pe perioada verii. Cum isi planuiesc consumatorii vacanta de vara? Locuitorii carei tai vor cheltui cel mai mult vara asta? Cine va folosi serviciile Airbnb si ce activitati sunt cele mai populara anul acesta?

Prognoza cheltuielilor pe perioada verii 2017 este destul de asemanatoare cu cea a anului trecut in aceeasi perioada. Dar dupa o analiza mai amanuntita, conform rezultatelor Sondajului Ferratum Grup, observam cum anumite prioritati s-au schimbat in diferite tari iar pentru unele tari, cheltuielile cu vacanta de vara se dubleaza anul acesta fata de vara anului trecut. Peste 40% dintre respondenti vor cheltui aproximativ aceeasi suma ca vara trecuta pe cand 30% planuiesc ca cheltuie semnificativ mai mult.

Se preconizeaza o crestere semnificativa in Estonia, Lituania si Letonia comparativ cu anul trecut. Daca in 2016 , tarile mentionate anterior se aflau sub media cheltuielilor tarilor intervievate, anul acesta se vor afla in top 5, alaturi de Romania si Bulgaria, cu peste 60% din venitul lor lunar alocat pentru vacanta de vara.

La sfarsitul clasamentului, gasim UK, Finlanda si Olanda ce planifica sa cheltuiasca cel mai putin pentru vacanta de vara a acestui an (34%, 35% si respectiv 38%).

Un lucru ce este evident si constant in toate tarile participante la sondajele Ferratum Grup este faptul ca oamenii aleg sa cheltuie cu 50% mai mult in perioada estivale decat in perioada sarbatorilor de iarna.

Calatoriile in tara de origine este pe locul 1 in topul cheltuielilor de vara aceasta (18%), urmate de activitati estivale ( o zi la plaja, terase, restaurante, petrecerea timpului in aer liber) si imbracaminte/accesorii estivale (13%).

In Letonia si Lituania, 25% dintre cheltuielile in perioada verii vor fi alocate hainelor si accesoriilor estivale. Cele mai putin populare activitati de vara asta sunt cele sportive si de agrement pentru care participantii la sondaj spun ca nu vor aloca mai mult de 5%.

Rezultatele Barometrului de Vara Ferratum Grup arata faptul ca bricolajul si gradinaritul sunt optiunile numarul 1 pentru locuitorii din Bulgaria, Danemarca, Cehia, Franta, Finlanda, Croatia si Estonia. Englezii vor cheltui 15% pe activitati estivale pe vreme ce olandezii vor aloca 16% pe festivaluri estivale. Pe cand cheltuielile cu activitatile copiilor vor fi cele mai ridicate in Norvegia (16%), Romania (18%) si Polonia (19%).

Ca si vara trecuta, cei mai multi bani vor fi cheltuiti acasa si nu in strainatate. Aproximativ 20% dintre banii cheltuiti vara asta vor si alocati pentru calatorii in tara proprie, pe vreme ce doar 8% sunt planificati pentru calatorii in strainatate.

Interesant este faptul ca doar spaniolii au pus calatoriile in strainatate pe primul loc in topul cheltuielilor de anul acesta, pentru care planuiesc sa cheltuiasca 20% din venitul lor lunar.

Daca Nordicii sunt confortabili sa cheltuiasca mai mult de 100 Euro pentru o camera la hotel, restul participantilor la sondaj sunt ceva mai precauti. Serviciile Airbnb sunt foarte populare printre locuitorii din Bulgaria, Suedia, Olanda si Franta iar cele mai putin folosite de catre nordici.

Folosirea serviciilor bancare mobile in vara 2017

Anul trecut, Ferratum Bank a lansat platforma mobila in Germania, Suedia si Norvegia, urmate de Spania si Franta la inceputul acestui an. Anul acesta se asteapta ca numarul utilizatorilor de servicii bancare mobile, direct de pe telefonul mobil sa atinga 1 miliard la nivel global. Ferratum Bank si-a lansat serviciile bancare mobile in 5 tari unde, conform Barometrului de Vara, utilizarea de servicii bancare mobile este cel mai ridicat la nivel European. Mai exact, peste 90% dintre suedezi vor folosi telefoanele mobile pentru tranzactiile financiare zilnice pe timpul perioadei estivale.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*