Cluj-Constanța cu avionul. Capcana când ajungi pe aeroportul de la mare

Blue Air a început cursele Cluj-Constanța. Faci o oră cu avionul, prețul de avion este rezonabil însă pe aeroport ai parte de o surpriză neplăcută.

Hotelierii va pun la dispozitie doar contra cost masina care sa va ia de la locul de sosire. Iar transport public intre statiuni si aeroport nu exista, asa ca pregatiti-va sa negociati cu taximetristii. Desi sute de mii de romani merg la mare vara, autoritatile locale nu s-au grabit sa infiinteze o linie de transport estivala. Abia acum au inceput demersurile Consiliul Judetean, informează stirileprotv.ro.

De la jumatatea lunii iunie, pe aeroportul din Constanta, pe langa zborurile externe, aterizeaza si curse din Cluj, Timisoara, Oradea, Timisoara si Iasi. Cu toate acestea, nu exista transport public intre statiuni, iar turistii sunt pe cont propriu. Cei care vor sa cheme un taxi, nu gasesc afisat niciun numar de telefon in aeroport. Aplicatii pentru mobil au doar doua companii, iar masini Uber nu sunt pe litoral.

In cazul in care nu v-ati facut planul cu agentia de turism si nu va asteapta nimeni in aeroport, sunteti pe cont propriu. Nu aveti prea multe solutii, decat sa apelati la un taxi sunt destul de putine in aeroport asa ca veti fi nevoiti sa dati o comanda, insa, pentru asta veti astepta cel putin 30 de minute.

Un taxi pana la Constanta este minimum 100 de lei, mai mult decat un bilet de avion de la Iasi, ne spun revoltate cateva turiste, venite din Israel cu escala in capitala Moldovei.

“Cat ati facut cu avionul de la Iasi?
Jumatate de ora.
Si tot jumatate de ora trebuie sa asteptati taxiul.
Dar mai important este ca am facut doua ore din Israel pana la Iasi si nu concep o jumatate de ora sa astept un taxi.”

Iar o calatorie cu un microbuz privat este 30 de lei de persoana pana in Mamaia si 80 de lei in sudul litoralului. Peste aceleasi probleme veti da si daca veniti pe litoral cu trenul.

Daca nu v-ati luat bilet de tren direct pana in statiuni, odata ajunsi in Gara Constanta, aveti doua optiuni: ori luati taxiul ori va indreptati catre microbuzele care fac curse regulate Constanta- Mangalia. Negocierile pentru taxi au loc chiar in gara.

Varianta mai ieftina este calatoria cu microbuze sau autobuze private pe care le gasiti intr-o parcare, la doi pasi de Gara Constanta.

Daca vreti sa ajungeti in Mamaia aveti la dispozitie transportul public cu autobuzul supraetajat care costa 5 lei de persoana, insa va circula abia de la inceputul lunii iulie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*