Promotia falsa cu bilete Tarom iti arata cat de usor sunt prostiti oamenii in 2017

Tarom oferă bilete de avion gratis. La fel și easyJet. De fapt, nici nu mai contează cine, contează că sunt gratis, iar internetautii au crezut imediat.

„Tarom Airlines oferă 2 bilete de avion gratis TUTUROR! ca să sărbătorească cea de-a 22-a aniversare!”, cam aşa suna mesajul care a prostit suficienți români care stau pe Facebook, cât promoția falsă să devină una virală. Dă Tarom bilete gratis? Evident că nu dă, și chiar dacă ar da, ar face-o printr-un regulament clar, pe care să-l știe toată lumea, și ar presupune un minim efort din partea câștigătorului.

Chiar și în anul 2017, internetul au rămas un loc în care oamenii cred că există companii-branduri care dau orice gratis, fără să ceară nimic în schimb, doar pentru că c-au mai împlinit 1 an. N-a fost vorba doar de Tarom, ci și de easyJet și probabil că altele prin alte țări.

Tarom a și informat pe Facebook cum stă treaba cu aceste promoții pe care le acordă tuturor: „Compania TAROM nu organizează niciun survey prin care să ofere bilete de avion gratuite! Vă rugăm să ignorați acest link http://taromair.us/!” Da, semnele ar fi fost oricând acolo, de la site-ul diferit de cel al Tarom la pagina oficială de Facebook pe care oamenii o puteau verifica pentru anunțuri.

Totodată, CERT-RO avertizează că promoțiile false circulă și pe WhatsApp. „Acestea sunt concepute cu scopul de a determina victima să divulge o serie de date personale sau bancare, prin completarea așa-ziselor informații necesare pentru obținerea premiului”, explică instituția.

Sursa: PLAYTECH

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*