Top 10 cele mai cautate orase pentru minivacanta de 1 decembrie

Anul 2017 a pus în calendar 14 zile libere, pe care specialiștii momondo.ro le-au potrivit în decembrie 2016 astfel încât să se transforme în 29 de zile de vacanță. Următoarele zile libere pe listă sunt strâns legate între ele: 30 noiembrie, Sfântul Andrei, și 1 decembrie, Ziua Națională. Pentru că cele două zile pică anul acesta înainte de weekend, într-o joi și, respectiv, într-o vineri, mai mulți români și-au pregătit bagajele pentru un city break dincolo de granițele țării.

Conform datelor momondo.ro, cele mai căutate destinații pentru perioada 29 noiembrie – 3 decembrie 2017 sunt Italia, Spania și Germania.

Totodată, comparativ cu anul trecut pentru aceeași perioadă, prețul zborurilor către aceste destinații diferă considerabil. momondo.ro a analizat căutările românilor pentru această perioadă și dezvăluie unde plănuiesc aceștia să călătorească și, de asemenea, ce modificări de preț trebuie avute în vedere pentru cele mai căutate zboruri, comparativ cu 2016.

Europa – principala destinație în weekendul cu 1 decembrie

Cu ocazia weekendului prelungit de la finalul lunii noiembrie, care marchează Ziua Națională a României, interesul românilor pentru a străbate țările europene este tot mai mare față de 2016.



Booking.com

În topul celor mai căutate destinații pentru perioada 29 noiembrie – 3 decembrie 2017 este Italia, cu o creștere de +89% față de anul trecut, Roma fiind atracția principală.

Pe locul al doilea în căutările efectuate pe momondo.ro se află Spania (+95%) și în special Barcelona , care îi atrage pe călătorii români tot mai mult (+93%), în ciuda evenimentelor politice și economice petrecute în ultimele luni acolo.

Cu o creștere asemănătoare în căutări este Austria (+91%), Viena fiind orașul către care mai mulți românii plănuiesc (+95%) să se îndrepte în minivacanța de 1 decembrie.

Germania este în continuare o destinație atractivă și accesibilă pentru călătorii români, indiferent de sezon, iar pentru începutul lunii decembrie căutările de zbor au crescut cu +62% față de 2016 și cu +44% spre capitala Berlin .

Cele mai mare creșteri în căutări au fost înregistrate, însă, pentru Belgia (+144%), Franța (+120%) și Portugalia (+102%). Pentru finalul lunii noiembrie, mai mulți românii au plănuit să se îndrepte în special către capitale – Bruxelles (+137%), Paris (+124%) și Lisabona (+102%).

Top 10 cele mai căutate țări Diferența în căutări, 2017 comparativ cu 2016 Top 10 cele mai căutate orașe Diferența în căutări, 2017 comparativ cu 2016
Italia +89% Roma +95%
Spania +95% Barcelona +93%
Germania +62% Berlin +44%
Marea Britanie +67% Londra +64%
Austria +91% Viena +95%
France +120% Paris +124%
Cehia +79% Praga +78%
Portugalia +102% Lisabona +102%
Olanda +100% Amsterdam +99%
Belgia +144% Bruxelles +137%


Cele mai ieftine și mai scumpe zboruri la final de noiembrie

Când ne referim la modul în care prețurile zborurilor către cele mai căutate destinații în anul 2017 s-au modificat comparativ cu anul trecut, momondo.ro a analizat diferența de preț pentru zborurile din București către 10 cele mai căutate orașe din acest an.

Deși Barcelona este pe locul al doilea în preferințele românilor pentru minivacanța de la finalul lunii noiembrie, prețul ofertelor de zbor către capitala Cataloniei are cea mai mare scădere (-29%) din top 10 cele mai căutate destinații. Totodată, față de prețurile înregistrate pentru aceeași perioadă a anului trecut, ofertele de zbor mai ieftine anul acesta cu plecare din București sunt către Paris, Amsterdam și Viena, cu -19%, -17% și, respectiv, -16%. Și în cazul zborurilor către Londra și Lisabona prețurile au scăzut, cu -12% pentru ambele destinații.

Singurele destinații care au devenit mai scumpe pentru finalul lunii noiembrie 2017 față de 2016, când vine vorba de ofertele de zbor, sunt Berlin (+10%) și Bruxelles (+3%).   Roma rămâne destinația din top cu oferte de zbor cu plecare din București ale căror preț nu s-a modificat, astfel că cei mai mulți călători români care vor reveni în capitala Italiei la finalul lunii noiembrie pot lua în calcul un buget similar cu cel de anul trecut.

Top 10 cele mai căutate orașe pentru minivacanța de 1 decembrie 2017 Diferența de preț pentru zborurile din București din perioada 29 noiembrie – 3 decembrie 2017, comparativ cu 30 noiembrie – 4 decembrie 2016
Roma 0%
Barcelona -29%
Berlin +10%
Londra -12%
Viena -16%
Paris -19%
Praga -6
Lisabona -12%
Amsterdam -17%
Bruxelles +3%

„Anul acesta, faptul că au existat mai multe sărbători legale pentru români față de anul trecut s-a văzut și în căutările efectuate pe momondo.ro. Am observat că mulți dintre aceștia au căutat rute în Europa și un exemplu recent în acest sens este creșterea semnificativă pentru destinațiile clasice – Roma, Barcelona și Berlin pentru weekendul prelungit de 1 decembrie. Diferența de prețuri pentru zborurile operate de companiile aeriene mari poate fi un factor care a influențat decizia călătorilor români de a accesa ofertele lor și de a-și rezerva o călătorie acum,  la sfârșitul lunii noiembrie. În același timp, planificarea unei călătorii în weekendul cu Ziua Națională a României ar putea fi legată și de necesitatea a tot mai mulți români de a sărbători împreună cu prietenii și rudele din diaspora”, a spus Mircea Giurcă, Marketing Manager momondo în România.

11 Comments

  1. Heya this is somewhat of off topic but I was wondering
    if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.
    I’m starting a blog soon but have no coding expertise so I wanted to get guidance from someone with experience.
    Any help would be enormously appreciated!

    Feel free to surf to my webpage – vpn special

  2. I’m really impressed with your writing skills and also with the layout on your blog.
    Is this a paid theme or did you customize it yourself?
    Anyway keep up the nice quality writing, it’s rare to see a nice
    blog like this one today.

    Feel free to visit my web site :: vpn special coupon

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*