Cel mai bun moment sa cumperi bilete de avion

Motorul de căutare pentru bilete de avion și hoteluri momondo.ro lansează azi Studiul Anual de Zboruri (Annual Flight Study) și dezvăluie faptul că românii care caută călătorii ieftine în 2018 pot economisi, în medie, până la 34% din costuri dacă fac rezervare cu 60 de zile înainte de plecare.

Iarna se apropie iar zilele friguroase și întunecate așteaptă să se instaleze în calendar. În mod obișnuit, acest lucru înseamnă că mulți dintre noi începem să căutăm locuri călduroase unde să ne adăpostim de iarnă iar, conform motorului de căutare momondo.ro, noiembrie este un moment bun pentru a rezerva bilete de avion dacă vrem să găsim oferte avantajoase pentru călătorii.

Noile date de pe site-ul de căutare arată că, în medie, cele mai ieftine bilete pot fi găsite cu 60 de zile înainte de plecare.

Această observație reiese din Studiul Anual de Zboruri inițiat de momondo.ro, în care au fost analizate peste 100 de milioane de prețuri la bilete pentru a găsi răspunsul la întrebarea pe care toți călătorii par să o aibă: când este cel mai bun moment pentru a face o rezervare?

Să rezerve cu 60 de zile înainte nu este singura recomandare de călătorie pe care românii o pot lua în considerare. Potrivit Studiului Anual de Zboruri al momondo.ro, marți este ziua cu cele mai ieftine oferte pentru a zbura, în medie, cu 10% mai ieftin, comparativ cu sâmbăta, când prețurile biletelor de avion au tendința de a fi cele mai scumpe.

Pentru a continua să facă economii, călătorii ar trebui să aibă în vedere, de asemenea, că zburând seara pot face, în medie, economii de până la 8% față de zborurile din timpul dimineții, care sunt cele mai scumpe.

Cel mai bun moment pentru a face o rezervare Cel mai ieftin Cel mai scump Economii
Ziua din săptămână Marți Sâmbătă 11%
Momentul din zi Seara Dimineața 9%
Cu câte zile în avans 60 0 34%

Cel mai bun moment pentru a călători variază în funcție de destinație

În acest an, momondo a efectuat o analiză mai detaliată în ceea ce privește cel mai bun moment pentru a călători în funcție destinația aleasă și, potrivit lui Mircea Giurcă, purtător de cuvânt al momondo.ro, studiul arată unele variații continentale pe care românii ar trebui să le aibă în vedere.

„Din studiul nostru putem vedea că cel mai bun moment pentru a călători variază în funcție de destinația finală. Pentru românii care călătoresc în Europa cea mai scumpă zi pentru zbor nu este, de exemplu, ziua de sâmbătă, ci vinerea, zborurile fiind, în medie, cu 8% mai costisitoare. Când vine vorba de a plănui o escapadă de weekend avantajoasă, românii ar putea să ia mai degrabă în considerare zborurile într-o zi de joi.”

Pe de altă parte, pentru călătorii care sunt interesați de o călătorie exotică pe timp de iarnă în Asia, Studiul de Zboruri arată faptul că ar trebui să uite de regula care spune că zborurile de seară sunt cele mai ieftine. În schimb, ar trebui luate în calcul zborurile dimineața pentru a găsi cea mai bună ofertă. Zborurile dimineața sunt, în medie, cu 8% mai ieftine.

6 Comments

  1. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was wondering what all is required to get
    set up? I’m assuming having a blog like yours would cost
    a pretty penny? I’m not very internet savvy so I’m not 100% positive.
    Any recommendations or advice would be greatly appreciated.
    Cheers

    Feel free to visit my web site – vpn special

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*