Vacanta de iarna intr-unul din orasele cu cele mai spectaculoase targuri de Craciun din Europa

Iarna constituie intotdeauna prilejul de a vizita deja traditionalele targuri de Craciun. Astfel, daca nu te-ai hotarat ce cadouri sa cumperi de Craciun ori ai vrea sa descoperi cu familia atmosfera de Sarbatori de pe continent, arunca un ochi si pe selectia noastra a celor mai spectaculoase targuri de Craciun din Europa.

Christkindelsmarik – Strasbourg, Franta

Christkindelsmarik - Strasbourg, Franta

Unul din veteranii pietelor de Craciun europene este Christkindelsmarik din Strasbourg, cunoscut si ca (si asta ar putea sa-ti sune mai familiar) Marche de l’Enfant Jesus, este unul dintre cele mai vechi din Europa. Inchipuie-ti ca, de la prima editie din 1570, au tot avut la timp localnicii sa-l faca si sa-l desfaca, pana au adus evenimentul la desavarsire.

300 de cabane de lemn, raspandite pe intinsul a 11 de zone tematice din centrul orasului (piata principala coincide cu Place de la Cathedral), isi intind produsele de artizanat, decoratiile si bunataturile de sezon. Bunatati de sezon, am spus? Pai nelipsitul vin fiert (vin chaud), biscuiti (bredele) si altele invelite in arome de alune, portocala, scortisoara sau praline. Nu, nu te-am convins? Atunci mai adauga niste tocana asortata la varza murata si bon appetit!

Verifica aici unde gasesti cele mai ieftine bilete catre Strasbourg in perioada 23-27 decembrie.

Sursa informatii: momondo.ro

Sursa foto: Kiev.Victor / Shutterstock

Christkindlesmarkt – Nurnberg, Germania

Christkindlesmarkt - Nurnberg, Germania

Ce se intampla in Nurnberg de Craciun, nu se intampla de azi, de ieri, ci de mai bine de 4 secole, iar cele 180 de cabanute pictate in dungi rosii si albe, presarate in piata centrala, il transforma intr-unul din cele mai mari targuri din Europa.

Oamenii din Nurnberg s-au indepartat putin de la norma si s-au decis sa condimenteze obisnuitul, asa ca vin fiert poate nu gasesti, dar vinul fiert de afine o sa-ti prisoseasca. Asaza-l pe masa alaturi de bunatati traditionale precum turta dulce imbracata in ciocolata (Nurnberger Lebkuchen) si legendarii carnati Nurnberg tinuti pe gratar (o reteta care-a vazut lumina zilei in 1497). Guten Appetit!

Verifica aici unde gasesti cele mai ieftine bilete catre Nurnberg in perioada 23-27 decembrie.

Sursa informatii: momondo.ro

Sursa foto: Scirocco340 / Shutterstock

Rothenburg ob der Tauber – Germania

Rothenburg ob der Tauber - Germania

Odata pe an, oraselul medieval german Rothenburg ob der Tauber se transforma intr-un taram de basm al zapezii. Inca din secolul al XV-lea, ajunul Craciunului a fost insotit si de organizarea unui targ special, care a devenit traditie, si se poate spune ca foarte putin s-a schimbat de-a lungul ultimilor 500 de ani. Astfel, odata cu 1 decembrie si pana pe 23 decembrie, parfumul vinului fiert si a migdalelor prajite, alaturi de muzica festiva, iau cu asalt pietele pitoresti din jurul primariei.

Tot ceea ce iti doreste inima poate fi gasit in acest orasel de Craciun, fie ca sunt produsele traditionale germane de sarbatori, gadget-uri sau comori. De la Nurnberg pana la Rothenburg ob der Tauber sunt 70 de kilometri.

Verifica aici unde gasesti cele mai ieftine bilete catre Nurnberg in perioada 23-27 decembrie.

Sursa informatii: European Best Destinations

Sursa foto: MarinaDa / Shutterstock

Mercado de Navidad – Madrid, Spania

Mercado de Navidad - Madrid, Spania

Daca alegi sa petreci Craciunul in Madrid, afla dinainte ca alegi sa-ti oferi o experienta ce dateaza din 1860 si inca de atunci se petrece in piata centrala cunoscuta sub numele de Plaza Mayor.

Intreaga Spanie e cunoscuta pentru celebreme figurine care povestesc scena nasterii, iar cele 140 de standuri asezate in linie sunt pline ochi de-acestea. Daca iti va mai atrage atentia o alta categorie neinteleasa de cadouri pe care le-ai folosi cu tot entuziasmul de 1 aprilie, afla ca pe 28 al lui decembrie, Madridul sarbatoreste Ziua Sfintilor Inocenti si se lasa cu ghidusii.

Verifica aici unde gasesti cele mai ieftine bilete catre Madrid in perioada 23-27 decembrie.

Sursa informatii: momondo.ro

Sursa foto: Studio Barcelona / Shutterstock

Piata Vorosmarty – Budapesta, Ungaria

Piata Vorosmarty - Budapesta, Ungaria

Capitala Ungariei este una dintre cele mai bune alegeri pentru un Craciun fermecator! Mai intai ca ai la dispozitie targul de Craciun din Piata Vorosmarty. Cunoscut drept unul dintre cele mai ieftine targuri de Craciun din Europa, cadourile traditionale de Craciun sunt inlocuite aici de obiecte hand-made unguresti nemaipomenite.

Iar daca temperaturile negative ale lui Decembrie, vantul rece si zapada iti intra pana in maduva oaselor, atunci poti sa te incalzesti un pic in cea mai mare baie termala din Budapesta, la Szechenyi. Si apoi nu uita de tramvaiele de poveste! In toata luna decembrie, trei linii centrale de tramvai sunt dotate cu tramvaie care seamana cu saniile din basmul Craiesei Zapezii, care fac ca noptile acestei capitale subestimate ca valoare a Budapestei sa fie de vis de-a dreptul!

Verifica aici unde gasesti cele mai ieftine bilete catre Budapesta in perioada 23-27 decembrie.

Sursa informatii: momondo.ro

Sursa foto: Ungvari Attila / Shutterstock

Piata Rosie – Moscova, Rusia

Piata Rosie - Moscova, Rusia

Pe fundalul care contureaza Bazilica Sfantul Vasile si zidurile impozante din Kremlin, se intrevede, iarna de iarna, Piata Rosie si unul dintre cele mai frumoase targuri de Craciun. Aceasta piata insumeaza 20 de standuri ce vand decoratii de Craciun sau suveniruri locale (papusile matryoshka si jucariile pictate de Khokhloma sunt printre rasfatate) si inconjoara cumva cel mai mare patinoar din Moscova

In randul meselor traditionale rusesti intra cartofii copti cu ciuperci si muraturi sau clatite cu caviar (ai zice ca saraci nu sunt). Iar pentru gustul Craciunului care se topeste in gura si aluneca pe gat, da, gasesti vin fiert si turta dulce ruseasca… sa duci si acasa.

Rusii sarbatoresc Craciunul pe 7 ianuare si, pentru a se alinia traditiei crestine de prin partea-aceasta de lume, data trecuta targul de Craciun de la Moscova a avut loc intre 30 noiembrie is 28 februarie.

Verifica aici unde gasesti cele mai ieftine bilete catre Moscova in perioada 23-27 decembrie.

Sursa informatii: momondo.ro

Sursa foto: mikolajn / Shutterstock

Centrul Vechi – Riga, Letonia

Centrul Vechi - Riga, Letonia

Mai tii minte povestile lui Hans Christian Anderson? Ei bine, targul din Riga arata exact ca o pagina de-a lui. Intinzandu-si tarabele in Piata Catedralei din inima capitalei, o perla a art nouveau-ului care n-a scapat din atentia Patrimoniului Mondial UNESCO, piata geme sub greutatea obiectelor handmade (sfesnicele sculptate in lemn leton, lumanarile si tricotajele sunt doar cele mai cliseice dintre acestea).

Vinul fiert, nelipsit, migdalele prajite, asemenea, iar turta dulce, la fel de evidenta precum aerul. Dar nu ocoli standurile cu carne afumata, iar daca simti vreun imbol de a gusta din faimoasa miere letona, supune-i-te.

Verifica aici unde gasesti cele mai ieftine bilete catre Budapesta in perioada 23-27 decembrie.

Sursa informatii: momondo.ro

Sursa foto: Roman Babakin / Shutterstock

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*