Spania s-a redeschis pentru turiști. Cine poate merge în vacanță

Turismul a fost unul dintre cele mai afectate domenii. De când a izbucnit pandemia, această ramură a economiei a suferit modificări majore. Spania este unul dintre statele care depind de turism și care au găsit tot felul de modalități pentru a redeschide frontierele pentru oaspeți. De la 1 iunie vrea să le ofere străinilor posibilitatea de a călători, dar cu anumite condiții.

Spania primești turiști din iunie

Spania îşi propune să redeschidă graniţele pentru turiştii străini începând cu luna iunie, sub schema certificatului de sănătate digital Covid. Fernando Valdés, secretar de stat în Ministerul Turismului, a declarat la summit-ul Consiliului Mondial al Turismului şi Călătoriilor din Mexic că a fost aleasă această metodă pentru a le asigura o călătorie în siguranță turiștilor.

Astfel, cei care au fost vaccinaţi, testaţi negativ sau vindecaţi de Covid-19, vor putea călători în Spania fără nicio restricție, cu condiția de a demonstra că nu reprezintă un peircol pentru ceilalți. În luna mai, Spania va participa la o schemă pilot a certificatului digital și speră că din iunie va putea primi turiști.

Autoritățile spaniole nu se bazează prea mult pe certificatul de vaccinare, pentru că oamenii încă nu s-au vaccinat în număr mare, dar consideră că reprezintă o alternativă bună. Certificatele, a explicat el, oferă un grad de siguranţă, pentru că vor permite turiştilor să călătorească dacă nu reprezintă un pericol pentru ceilalți.

Spania se numără printre țările grav afectate de pandemie, dare care a reușit să ajungă pe un trend descrescător. Au fost înregistrate până în prezent aproximativ 3,5 milioane de contaminări şi 77.855 de decese asociate.

În campania de vaccinare au fost administrate, deocamdată, circa 15 milioane de doze, iar 4,02 milioane de persoane au primit ambele doze de vaccin. Guvernul a transmis că are în vedere ca până la finalul verii 70% din populaţia adultă să fie vaccinată, pentru ca spaniolii să poată reveni curând la viața obișnuită și să-și reia vechile obiceiuri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*