Bran – Moeciu: petrece clipe minunate in natura

Daca ar fi alcatuim un clasament al celor mai frumoase zone din Romania, indiferent de anotimp, cu siguranta una dintre ele ar fi Bran-Moeciu. Si nu suntem singurii, probabil, care gandesc asa. Regiunea se afla intr-o zona binecuvantata de natura, inconjurata fiind de doua masive muntoase superbe: Bucegi si Piatra Craiului.

Atat de multe bogatii naturale “aruncate” intr-un spatiu atat de restrans nu ai sa mai intalnesti probabil prea curand, si daca ele se mai afla si la o aruncatura de bat de zona in care stai, atunci chiar trebuie sa iei in considerare o escapada la Bran-Moeciu.

Minivacanta de 1 Decembrie, vacanta de Craciun sau un simplu weekend le poti petrece intr-un mod foarte placut, in mijlocul naturii. Fa un tur virtual impreuna cu noi si spune-ne apoi daca nu ti-am sugerat o idee buna de vacanta. Facem ramasag?

Peisaje bogate si sate linistite care isi pastreaza cu sfintenie traditiile mostenite ai sa gasesti pe tot parcursul celor aproape 30 de kilometri care alcatuiesc zona Bran-Moeciu. Pentru cei obisnuiti cu orasele mari, micile localitati imprastiate in perimetrul montan vin cu o oferta imbatabila: liniste, relaxare, aer curat si sute de imagini care se pot transforma oricand intr-o ilustrata de vacanta demna de a fi lipita pe usa frigiderului.

Zona Bran-Moeciu are de toate: vestigii istorice, piscuri numai bune de cucerit, poieni intregi si pasuni pe care sa alergi in voie, sa strigi (daca vrei) cat te tin plamanii si pe care sa incerci sa le cuprinzi prin ochiul obiectivului, ca sa te bucuri mai tarziu de imaginea lor. Ai sa constati curand ca e aproape imposibil, si-ai sa renunti sa mai faci fotografii, multumindu-te (ca un egoist) sa te bucuri in tacere de natura. La urma-urmei, cei care vor sa admire privelistea de la Bran-Moeciu, sa faca bine sa se urce in masina si sa nu se mai opreasca decat la poalele muntilor!, iti zici.

Iar Cheile Rasnoavei si ale Dambovicioarei par ca au fost sculptate de raurile care le-au dat numele doar pentru a fi admirate si escaladate. Plimba-te printre peretii netezi si abrupti ai stancilor sau escaladeaza-i daca nu te lasa sufletul sa-i parasesti asa, pur si simplu. Peisajul este atat de frumos, incat parca iti taie respiratia. Viziteaza Pestera Dambovicioara, aflata la mai putin de 20 km de zona Bran, mai ales pentru traseul pe care trebuie sa-l urmezi pana acolo: un defileu pitoresc plin de cascade si repezisuri de apa, pe fundalul muntilor Piatra Craiului.

Ce-ti poti dori mai mult?
Nu rata un popas la Cheile Gradistei, o alta zona deosebita din “varful” careia pot sa admiri si sa te bucuri de imaginea intregii regiuni. Bineinteles, poti sa ramai mai multe zile in aceasta zona, unde nu te poti plange ca nu ai ce sa faci: saniusul, schiul, plimbarile cu ATV-ul, sunt la mare cautare in aceasta perioada. Iar locuri de cazare, vei gasi negresit.

Continuam cu lista frumusetilor pe care merita sa le vizitezi – rabdare sa fie, si timp.
Parcul National Piatra Craiului ascunde doua sate de vis: Magura si Pestera, renumite pentru peisajele minunate pe care le ofera. Daca vrei sa te relaxezi cu adevarat, alege satul Pestera, si sigur nu o sa-ti para rau. Vei fi vrajit de frumusetea peisajului chiar de la intrarea in sat, de soseaua care urca pe munte pe serpentine, printre pensiunile simple si cochete, de culmile semete ale Bucegilor, Leaota, Postavarul, sau de calcarele Pietrei Craiului.

Daca iti plac drumetiile, atunci satul Pestera (din comuna Moeciu de Jos, unde vei gasi si oferte de cazare irezistibile) este o alegere excelenta: rustic si usor rupt de realitate, este un sat in care nu ai cum sa te plictisesti. Localnicii sunt foarte ospitalieri si dornici sa stea cu tine la povesti, sa te serveasca cu bucate dintre cele mai bune si sa-ti lumineze ziua cu seninatatea chipurilor lor.

La fel de bine te vei simti si in Magura, satul despre care Financial Times a scris atat de frumos! E drept, celebritatea i se datoreaza unei jurnaliste americane care a ales sa-si petreaca restul zilelor in acest colt “uitat de lume” din Romania.

Sirnea este un alt loc minunat pentru relaxare – si o poti face chiar si o dupa o vizita la Castelul Bran. Vacanta de vis petrecuta la Sirnea inseamna liniste, aer curat, produse traditionale din belsug si bucuria diminetilor petrecute in decorul de basm al muntilor.

Cum spuneam, timp sa fie, ca de frumuseti naturale nu vei duce lipsa daca alegi sa mergi in zona Bran-Moeciu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*