Cristina Ionela Tarteata si Petre Iulian Nicolescu, oameni necunoscuti pentru cei din domeniu, au fost numiti secretari de stat in Ministerul Turismului

Premierul Sorin Grindeanu i-a numit în funcția de secretar de stat în noul minister al Turismului doi anonimi pentru cei care lucrează în turism, și anume pe Cristina Ionela Tărteață și pe Petre Iulian Nicolescu, decizia fiind publicată în această seară în Monitorul Oficial.

Deși mulți dintre oamenii de afaceri se așteptau ca șefa ANT, Anca Nedea, să fie păstrată în noul minister, ținând cont că noul ministru, Mircea Dobre, nu este atât de familiarizat cu domeniul, speranțele lor au fost deșarte. Chiar și cei care n-au fost atât de încântați de Nedea și-ar fi dorit ca, dacă nu ministrul, măcar unul dintre secretarii de stat să aibă experiență într-un domeniu neglijat de aproape toate guvernele. Premierul Sorin Grindeanu a numit însă în aceste funcții două persoane necunoscute pentru cei din domeniu.

Potrivit profilului său de pe Linkedin, Cristina Tărteață, membră a PSD, a fost “political advisor” la Parlament din martie 2011 și până astăzi. În rest, Google este sărac în detalii când vine vorba despre ea. Cauzele susținute de Tărteață sunt, potrivit profilului său, artele și cultura, abilitatea economică, mediul înconjurător, sănătatea și politica.

Ea a absolvit Colegiul Național de Apărare (2011-2012) și Academia Națională de Informații București (2011-2013).

Nici Petre Iulian Nicolescu nu este prea vizibil în mediul online. Din puținele informații care pot fi găsite referitor la el reiese că a fost membru al Consiliului de Administrație al OPCOM (Operatorul pieței de energie electrică și gaze naturale din România), iar în 2015 conducea Oficiul Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie (OPSPI) din subordinea Ministerului Economiei.

Președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, declara astăzi că Anca Nedea ar trebui să rămână ca secretar de stat în nou-creatul minister al Turismului, pentru că are experiență și știe ce se întâmplă în domeniu, altfel se vor repeta situații ca cea în care ministrul Turismului, Mircea Dobre, a vorbit în necunoștință de cauză despre Bucovina și turismul ecumenic.

Președintele ANAT s-a referit și la afirmațiile recente ale ministrului Mircea Dobre, care a spus că Bucovina nu a fost pusă încă în valoare și că trebuie dezvoltat turismul ecumenic. “Domnul ministru era emoționat și nu știe ce se întâmplă în Bucovina, asta e tot. A zis și el ce o fi auzit, ce știa. În Bucovina nu sunt locuri suficiente și nu vorbesc doar de Paște. Acolo vin foarte mulți turiști de genul ucrainieni, din Chișinău, de peste tot. Toată zona aia e plină ochi”, a adăugat Alin Burcea.

În urma declarațiilor lui Dobre, ministrul a fost ironizat de mulți turoperatori, însă, cu excepția lui Burcea, niciunul dintre ei nu a riscat să o facă public.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*