Delta Dunarii – ce sa vizitezi in inima Deltei?

Delta Dunarii este o destinatie turistica ce atrage anual turisti din intreaga lume, fiind unul dintre putinele locuri din Europa in care farmecul salbatic si natural al zonei nu este distrus de exploatarea turistica. Delta are multe de oferit, fiind parte a patrimoniului UNESCO si primind premiul pentru turism sustenibil in anul 2011. Cei care viziteaza Delta Dunarii pot marturisi ca exista putine locuri in aceasta parte de lume in care te poti simti mai liber, mai aproape de natura si mai departe de grijile de zi cu zi.

Delta Dunarii – Crisan

Localitatea Crisan se afla in centrul Deltei Dunarii, intinzandu-se de pe un mal al bratului Sulina pana pe celalalt si reprezentand locul ideal de cazare pentru cei care aleg sa petreaca un sejur in Delta insa prefera sa aiba totusi parte de confortul si conditiile de cazare puse la dispozitie de pensiunile din zona. Exista si turisti care aleg optiunea de cazare la cort, multi dintre acestia fiind pescari, dar in principal spatiile de cazare din Delta Dunarii sunt ocupate pe mai toata perioada calda.

In Crisan, optiunile de cazare sunt la fel de numeroase ca si turistii interesati de aceasta superba zona, existand o varianta pentru toate tipurile de turisti si toate pretentiile acestora.

Pensiuni – Pensiunile din zona se impart intre cele traditionale, rustice, ce urmaresc sa ofere turistilor experienta autentica reprezentativa pentru aceasta zona fara a uita insa de partea de confort si pensiunile simple, de buget redus, pentru cei care pun mai mult accent pe explorare.

Hotelurile plutitoare – Cea mai indragita optiune de cazare din zona este si una dintre cele mai inedite si anume hotelurile plutitoare. Acestor hoteluri nu le lipseste nimic din ceea ce pot oferi hotelurile si pensiunile clasice, dispunand de restaurante, terase, aer conditionat, televizoare si bai proprii in camere. In plus, multe dintre acestea organizeaza excursii zilnice in zona, ofera la mese optiuni de meniu pescaresc, dar si posibilitatea turistilor de a inchiria barci cu motor pentru pescuit sau plimbari.

Cazare si masa la localnici – Desi in zona exista un numar mare de pensiuni si hoteluri, turistii care vor o experienta cu adevarat imersiva in cultura si stilul traditional de viata din zona pot gasi cazare la localnici.

Delta Dunarii – Mila 23

Mila 23 se poate spune ca inglobeaza in mica sa suprafata intregul spirit al zonei. Acest sat de pescari situat la 53 de kilometri de Tulcea, pe Dunarea veche, in comuna Crisan, este accesibil doar pe calea apei. Pretul feribotului intre Crisan si Mila 23 este de 12 lei.

Mila 23 este un paradis pentru pasionatii de pescuit ce pot face schimb de experienta cu localnicii si care isi pot petrece intregul sejur cazati la una dintre pensiuni sau la locuitorii din zona. Pentru cei care doresc ceva mai multa aventura, tot de aici se poate porni intr-o plimbare cu caiacul sau canoea pe salba de lacuri dintre Mila 23 si Crisan.

Inchirierea unei canoe costa intre 100 si 200 de lei pe zi in functie de model, dar pretul scade atunci cand acestea sunt inchiriate pentru mai multe zile. In plus, preluarea acestora poate fi facuta la capatul turului pentru o suma cuprinsa intre 100 si 300 lei.

Delta Dunarii – Sulina

Sulina este destinatia ideala pentru persoanele care doresc sa combine sejurul in Delta cu relaxarea pe unele dintre ultimele plaje salbatice ale Romaniei. Situata in estul Deltei, foarte aproape de coasta Marii Negre, in Sulina se ajunge cel mai simplu cu feribotul de la Tulcea. Pretul unui drum cu feribotul intre Tulcea si Sulina este de aproximativ 35 de lei.

Din Sulina se poate vizita restul Deltei ca si din orice alta localitate aleasa pentru cazare, insa aici, la doar 2 kilometri de oras exista si una dintre zonele de coasta cele mai frumoase ale Romaniei, neatinse de turism si modernizare. Acest paradis salbatic de la malul Marii Negre se afla la doar 2 kilometri de oras, la 30 de minute de mers pe jos.

Nisipul este acaparat din loc in loc de vegetatie, apa este curata, iar intre bancurile de nisip apa este foarte mica, ideala inclusiv pentru familiile cu copii.

Delta Dunarii – Padurea Letea

Padurea Letea din nordul Deltei este o rezervatie naturala in care natura creaza un peisaj greu de descris. Intre dunele de nisip se ridica fasii de padure pline de plante cataratoare de toate tipurile. Padurea Letea este supranumita adesea “Jungla din Delta” si este considerata de experti unul dintre cele mai interesante medii naturale din intreaga Europa de Est.

Padurea Letea atrage un numar mare de turisti iubitori de cabaline, aceasta gazduind aproximativ 2.500 de cai salbatici. Este una dintre foarte putinele zone din aceasta parte a Europei unde caii mai traiesc inca in salbaticie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*