Descopera Romania in 20 de fotografii uimitoare

Majoritatea persoanele care au calatorit prin Romania spun ca avem o tara frumoasa, castele ca in basme, pesteri, cascade si multe alte obiective turistice care merita vizitate. Si totusi ti se pare nedrept cand te gandesti ca pana acum cativa ani aceste atractii nu au fost foarte promovate in strainatate, nu-i asa? Din fericire totul s-a schimbat in ultimul timp. Spre exemplu, stiai ca Transilvania se afla pe prima pozitie in topul celor mai atractive destinatii de vacanta pentru anul 2016, realizat de Lonely Planet?

Si pentru ca noi credem ca merita sa iti petreci cel putin cateva zile din concediu in Romania, sa descoperi toate frumusetile din tara noastra, iti prezentam mai jos 20 de fotografii cu obiective turistice si peisaje.

Lacul Rosu – s-a format ca urmare a prabusirii unui versant din cauza cutremurului din anul 1838 (6,9 magnitudine). Lacul se intinde pe un perimetru de 2.830 m, aria este de 114.676 metri patrati si volumul apei care se acumuleaza este de 587.503 metri cubi. Lacul s-a format la altitudinea de 983 m, intr-o depresiune cu un climat predominant subalpin.

Lacul Rosu, foto Botond Horvath

Botond Horvath / Shutterstock.com

Sibiu – cu centrul sau istoric renovat in anul 2006, declarat un an mai tarziu Capitala Europeana a Culturii 2007, Sibiul este unul dintre orasele pe care orice calator prin Romania si orice roman trebuie sa il viziteze macar pentru un weekend.

Sibiu, foto Boerescu

Boerescu / Shutterstock.com

Castelul Bran – este locul atribuit in mod gresit din punct de vedere istoric contelui transilvanean Dracula. La ideea ca Bran ar fi castelul din captivanta poveste s-a ajuns prin mai multe deductii logice legate de descrierile din cartea lui Bram Stoker si nu de pe urma investigarii documentelor istorice. Vlad Tepes a avut totusi legatura cu castelul Bran in sensul ca acesta a fost inchis in castel pentru o perioada de aproximativ 2 luni.

Castelul Bran, foto Gaspar Janos

Gaspar Janos / Shutterstock.com

Sighisoara – este un oras unic, inscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO, pe care nu poti sa-l compari cu niciun alt oras din Romania. Strazi si castele medievale, turnuri, biserici si case renumite, toate ofera vizitatorilor amintiri de neuitat.

Sighisoara, foto Dziewul

Dziewul / Shutterstock.com

Muntii Bucegi – au fost dintotdeauna pe lista amatorilor de drumetii mai mult sau mai putin experimentati. Daca primii dintre ei se avanta cu curaj pe traseele Muntilor Bucegi chiar si pe timpul iernii, ceilalti prefera sa le cutreiere vara, cand ziua este suficient de lunga incat sa nu fii nevoit sa maresti pasul pentru ca te prinde intunericul si te poti bucura din plin de peisajele minunate pe care le traversezi.

Muntii Bucegi,foto Gaspar Janos

Gaspar Janos / Shutterstock.com

Castelul Corvinilor – a fost inclus de Lonely Planet printre cele mai infricosatoare zece constructii din lume, fiind ales ulterior drept cadru pentru realizarea multor filme documentare si horror pentru publicul pasionat de acest gen. De asemenea, a fost inclus in “Top 10 destinatii de basm din Europa”.

Castelul Corvinilor, foto Catalin Lazar

Catalin Lazar / Shutterstock.com

Lacul Ochiul Beiului – este un lac natural de pe raul Beu, alimentat de un izvor submers. Acesta se distinge prin culoarea sa neobisnuita, de un albastru pur si ajunge la o adancime maxima de 3,6 m. La doar o ora de mers de Lacul Ochiul Beiului se afla Cascada Beusnita, un alt obiectiv important din Parcul National Cheile Nerei.

Lacul Ochiul Beiului, foto Hurghea Constantin

Hurghea Constantin / Shutterstock.com

Sfinxul – se afla la altitudinea de 2216 metri, pe platoul Bucegi. Originea numeluieste datorata asemanarii sale cu un cap uman, formarea lui fiind datorata eroziunii eoliene. Blocul de piatra masoara 8 metri in inaltime si 12 metri in latime.

Sfinxul, foto Dziewul

Dziewul / Shutterstock.com

Cascada Bigar – a fost declarata cea mai frumoasa cascada din lume. Este una dintre cele mai pitoresti peisaje din intreaga tara si merita admirata si prezervata.

Cascada Bigar, foto Avramescu Florin

Avramescu Florin / Shutterstock.com

Traditii romanesti – variaza de la o regiune la alta. Fie ca vorbim despre Craciun, Paste, Dragobete sau Martisor, fiecare sarbatoare are o alta traditie in functie de regiune.

Traditii romanesti, foto Tiberiu Sahlean

Tiberiu Sahlean / Shutterstock.com

Bucurestiul – are o multime de atractii care merita vizitate (Casa Poporului, centrul vechi, parcul Cismigiu, etc). In imagine este Podul Basarab.

Pasajul Basarab, Bucuresti, foto Rusu Dumitru Costinel

Rusu Dumitru Costinel / Shutterstock.com

Transfagarasanul – a fost declarat de cei de la Top Gear ca fiind cel mai frumos drum din lume. Drumul strabate muntii Fagaras pe o lungime de 151 de km, insa Transfagarasanul propriu-zis, cel care taie muntii, are o lungime de doar 91 de km, pana in comuna Arefu aflata la 61 de km de Bascov.

Transfagarasanul, foto RossHelen

RossHelen / Shutterstock.com

Castelul Peles – in zona Sinaia a calatorit regele Romaniei Carol I prin 1866 si, fascinat de frumusetea ei, a hotarat sa puna aici piatra de temelie a unui castel. Castelul Peles a fost construit in stilul neorenasterii germane de catre arhitectul Wilhelm Doderer si inaugurat in 1883. Toate lucrarile au fost finalizate in 1914. Pe langa faptul ca Pelesul rivaliza la vremea aceea cu cele mai frumoase castele din Europa, era diferit de toate celelalte: fusese primul castel european electrificat in intregime. Avea propria uzina electrica, amplasata pe malul paraului Peles.

Castelul Peles, foto Emi Cristea

Emi Cristea / Shutterstock.com

Parcul National Retezat – este un atlas viu, o comoara care ascunde nenumarate locuri de o frumusete rara, nebanuite. Pesteri deosebite, trasee turistice care brazdeaza masivele muntoase prin cele mai ascunse cotloane, flora si fauna, lacuri glaciare si foarte multe locuri numai bune de privit si “adulmecat” va asteapta sa le redescoperiti oricand.

Parcul National Retezat, foto Gaspar Janos

Gaspar Janos / Shutterstock.com

Cetatea Rasnov – se afla la doar 17 km distanta de Brasov, mergand spre Bran. Atestata documentar pentru prima data la 1335 si avand o suprafata de aproximativ 3500 mp, Cetatii Rasnov i se mai spunea si ”Cetatea Taraneasca”.

Cetatea RAsnov, foto Dziewul

Dziewul / Shutterstock.com

Salina Turda – este un loc impresionant, cu o arhitectura deosebita si un spatiu amenajat cu multe facilitati de relaxare. n anul 2013, site-ul american Business Insider a inclus salina in Top 25 al destinatiilor de calatorie incredibile din lume, despre care turistii nici nu stiu ca exista.

Salina Turda, foto RossHelen

RossHelen / Shutterstock.com

Sat in Transilvania – localitatile fermecatoare din inima Transilvaniei au adunat cele mai frumoase traditii si obiceiuri sasesti si – mai important – au reusit sa le pastreze in ciuda vremurilor moderne. Gospodariile localnicilor din Malancrav, Crit sau Viscri sunt decorate simplu, dar cu foarte mult bun-gust. Mobilierul pictat manual in nuante de verde, rosu sau albastru, cu motive traditionale, te va binedispune inca de la intrare si-ti va da o stare de multumire si liniste sufleteasca.

Sat in Transilvania, foto teomoldo

teomoldo / Shutterstock.com

Cluj-Napoca – este capitala istorica a Transilvaniei, iar calatorul care alege sa petreaca un weekend in oras are cu siguranta ce vedea si va dori sa revina. Clujul are tot ceea ce un oras modern ar trebui sa aiba, atmosfera, energie si o legatura puternica cu trecutul.

Cluj-Napoca, foto Alex Ionas

Alex Ionas / Shutterstock.com

Lacul Balea – frumusetea austera a acestui lac glaciar atrage foarte multi turisti din toate colturile lumii, desi se afla la peste 2000 de metri altitudine. Poti ajunge la lacul Balea mergand pe Transfagarasan, asadar poti bifa doua atractii turistice in aceeasi escapada.

Lacul Balea, foto Razvan Ionut Dragomirescu

Ionut Dragomirescu / Shutterstock.com

Lacul Capra – este un lac glaciar pe versantul de sud al masivului Fagaras, la 2230 m altitudine si 45 de minute de cabana Balea.

Lacul Capra, foto Catalin Petolea

Catalin Petolea / Shutterstock.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*