Hotelul angelo by Vienna House Bucharest, cumparat de o companie din Thailanda intr-o tranzactie de 180 milioane euro

Hotelul angelo by Vienna House Bucharest, situat în apropiere de aeroportul Otopeni, a fost achiziționat de compania thailandeză U City Public.

Angelo by Vienna House Bucharest a fost vândut la pachet cu participațiile deținute de Warimpex, proprietarul hotelului administrat de austriecii de la Vienna House, la alte 7 hoteluri din Cehia și Polonia, în schimbul cărora Warimpex va încasa aproximativ 180 milioane de euro.

Activele preluate de U City reprezintă jumătate din totalul portofoliului de real estate al Warimpex.

Totodată, principalii acționari ai Warimpex, Amber Privatstiftung și Bocca Privatstiftung, au semnat un acord pentru vânzarea către U City a acțiunilor deținute la Vienna House, companie ce administrează toate cele 8 hoteluri.

Vienna House este cel mai mare lanț hotelier independent austriac. Compania va continua să administreze cele 8 hoteluri și după încheierea tranzacției, estimată pentru această vară. Warimpex estimează că vânzarea hotelurilor va avea o contribuție pozitivă la rezultatul financiar din acest an de 15 până la 20 milioane euro.

Hotelul Angelo by Vienna House Bucharest, aflat la 300 metri de aeroportul Otopeni, a intrat în portofoliul Warimpex în 2007. Un an mai târziu, hotelul a fost renovat, iar în prezent are 177 camere, 4 săli de conferințe, o sală de fitness, saună și restaurant.

U City Public este o companie activă pe segmentul proprietăților comerciale. Compania este listată la bursa din Thailanda și are o capitalizare de aproximativ 450 milioane euro. Cel mai mare acționar al U City, cu o deținere de 35,64%, este conglomeratul compatriot BTSG, care are o capitalizare de 2,7 miliarde euro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*