Locuri in Bucuresti unde iti poti bea cafeaua

Exista o vorba: cea mai buna cafea este cea bauta in compania prietenilor. Dar, adaugam noi, si locatia este la fel de importanta – o cafenea intima si primitoare face si ea diferenta. Cum vremea de afara te indeamna sa-ti petreci timpul cu prietenii mai mult in interior, InvestTravel.ro iti ofera cateva sugestii de locuri in Bucuresti unde iti poti bea cafeaua cu placere. Altele decat cele arhicunoscute din Centrul istoric.

M60

Ce este M60? O cafenea neconventionala din centrul Bucurestiului (zona Piata Amzei – Piata Romana) amenajata ca o sufragerie scandinava, minimalista dar plina de detalii geometrice. Cafeneaua recreeaza putin atmosfera localurilor prietenoase din Helsinki , reusind sa te faca sa te simti ca acasa.

Cafeaua este foarte buna calitate, preparata de barista, mancarea la fel – atat painea, cat si dulciurile si preparatele sunt furnizate de producatori renumiti, muzica placuta si atent selectata si, in plus, nu se fumeaza in interior.
Adresa: Strada Mendeleev nr. 2
Program: zilnic 08:00 – 01:00

Manufaktura by Doncafe

Daca esti un fan declarat al cafelei si vrei o experienta unica si personalizata, alege sa-ti bei cafeaua la Manufaktura by Doncafe. Localul amenajat minunat intr-un spatiu nonconformist din sectorul 2 al Capitalei te va uimi inca din prima clipa: instalatii “gigant” de preparare a cafelei, cu monitoare digitale care te indeamna sa-ti personalizezi singur bautura, tavan decorat cu boabe mari de cafea, decoratiuni si detalii care creaza atmosfera unei adevarate industrii. Si bineinteles, ca si client, ai ocazia sa te bucuri cat poftesti de toata aceasta priveliste minunata.

Este de la sine inteles ca si cafeaua este de inalta calitate, foarte proaspata, prajita si macinata pe loc. Alaturi de cafea, poti sa te delectezi cu produse delicioase de patiserie, dar si cu cateva preparate (salate, antreuri, paste si feluri principale). Nu lipsesc nici ceaiurile, ciocolata calda, cocktailurile si bauturile alcoolice.
Adresa: Strada Pierre de Coubertin nr. 3-5
Program: zilnic intre orele 09:00 – 23:00

Origo

Un alt loc special din Bucuresti unde iti poti cea cafeaua intr-o dimineata, alaturi de prieteni sau colegii de birou, este Origo – supranumit si “tinutul minunat” al cafelei. O cafea bauta in acest spatiu deosebit se poate transforma intr-o calatorie imaginara, daca vei asculta povestile proprietarului, un barista cu experienta. Amenajat ingenios, cu aproape 300 de cesti de cafea atarnand din tavan, cafeneaua Origo este spatiul perfect in care vrei sa-ti petreci o dimineata deosebita si sa adulmeci mirosul cafelei proaspat prajite si macinate, cu note placute de cirese, migdale, vanilie, piersici, iasomie, caramel, fructe de padure, ciocolata, adusa din Costa Rica, Panama, Kenya, Columbia, Jamaica si Etiopia.
Adresa: Strada Lipscani nr. 9
Program: Luni-Vineri: 09:00 – 17:00

Creamier

Nu stii ce sa alegi intre o cafea aromata si o inghetata cremoasa? Daca esti din Bucuresti sau esti in tranzit prin Capitala, trebuie sa stii ca le poti combina pe amandoua la cafeneaua-gelaterie Creamier. Este un loc placut din centrul Bucurestiului (in spatele Ateneului Roman), amenajat in stil industrial in culori vii si materiale cu texturi diferite: lemn, metal, ceramica. Meniul este foarte variat, cu numeroase feluri de inghetate artizanala (vanilie, fistic, zabaglione, nociolla, lamaie, capsuni, ciocolata, amaretto, menta, cafea si lavanda) si cafele sofisticate.
Adresa: Strada Benjamin Franklin nr.5
Program: zilnic intre orele 10:00 – 22:00

Frudisiac

Ori de cate ori ai pofta de o cafea sau un mic-dejun “in oras” si esti in pana de inspiratie, cafeneaua Frudisiac poate fi o alegere foarte buna. “Casuta” amenajata in zona Dorobanti iti ofera acea atmosfera nordica dar familiara de camin prietenos. Designul este minimalist si aduce mai degraba cu o cabana de munte, decat cu o cafenea din centrul Capitalei. Cu toate acestea, locatia reuseste sa te cucereasca si sa-ti ajunga repede la inima. Un loc cald, in care poti savura oricand o cafea suedeza de calitate (Drop Coffee) sau un ceai danez, organic (Nute).

Sa nu te miri daca alaturi de cafeaua comandata vei primi si o carafa cu apa, seminte de rodie si menta, insotita de o revista internationala aleasa pe spranceana, pe care poti sa o rasfoiesti alene – asa se serveste cafeaua in cafenelele nordice. E bine sa stii ca poti cumpara revista pe care o rasfoiesti (sau oricare alta din biblioteca localului), insa iti garantam ca experienta traita la Frudisiac nu o poti lua cu tine acasa.
Adresa: Intrarea Bitolia nr. 4
Program: zilnic intre orele 08:00 – 20:00

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*