Speriati de zapezile si gerul din ultima saptamana, romanii cu bani isi cumpara vacante exotice

Sătui de ger și de străzile înzăpezite, tot mai mulți români cu bani își cumpără vacanțe last minute în destinații calde, exotice, profitând și de reducerile de până la 40% oferite celor care se hotărăsc în ultimul moment, cumulate cu scăderile firești ale prețurilor vacanțelor în perioada de după Revelion. Turiștii aleg destinații unde se poate face plajă, precum Dubai , Republica Dominicană, Thailanda sau Maldive, potrivit datelor Christian Tour, cea mai mare agenție de turism din România.

Vacanțele exotice au devenit tot mai atractive pentru turiștii români în ultimii 2-3 ani, observându-se creșteri importante ale rezervărilor pentru destinațiile îndepărtate și calde pe durata sezonului de iarnă din țara noastră, se arată într-un comunicat al agenției.

“În ultimii ani, Dubai și Emiratele Arabe Unite au devenit tot mai interesante și pentru turiștii români. Cererea pentru această zonă a început să crească începând din 2013 și a fost în continuă creștere până în prezent. Numărul celor care au plecat prin Christian Tour în această destinație, a crescut în 2016 cu peste 30% față de anul anterior. Pentru prima parte a anului 2017, trendul se păstrează, de asemenea, ascendent”, a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Perioada ideală pentru achiziționarea vacanțelor în destinații exotice începe din lunile octombrie-noiembrie, însă un număr tot mai mare de turiști profită și de numeroasele oferte Last Minute disponibile cu precădere după perioada sărbătorilor de iarnă. Perioada optimă de călătorie în destinații exotice din Asia de Sud-Est, în Orientul Mijlociu sau în Caraibe, este cuprinsă în intervalul noiembrie – aprilie.

Cei mai mulți dintre cei care vânează cele mai mici tarife, însă, aleg să călătorească imediat după sărbătorilor de iarnă, atunci când prețurile scad cu pana la 35-40%. Astfel, se constată că un număr tot mai mare de turiști solicită vacanțe în zone calde în această perioadă friguroasă din România. Se poate estima, astfel, o creștere a cererii pentru aceste destinații, în ultimele săptămâni, cu circa 20-25% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cele mai căutate destinații exotice în acest sezon sunt Dubai & Emiratele Arabe (atât vacanțe în oraș, cât și în resorturi aflate pe plajă în alte Emirate, în afara Dubaiului), Thailanda (cu precădere zona Phuket, Krabi sau Koh Samui – zone de plajă), Bali, Republica Dominicană, Mexic, Maldive și Zanzibar.

Pachetele pentru aceste destinații pornesc de la 500-550 euro/persoană pentru un sejur de 7 nopți în Dubai, 1.000-1.200 euro/persoană pentru un sejur similar în Thailanda, Bali sau Republica Dominicană și 1.500-1.600 euro/persoană pentru un sejur în Maldive sau Zanzibar. Pachetele includ bilet de avion, cazare pentru 7 nopți în resorturi de 3*- 4* și masă inclusă în funcție de hotel și de specificul destinației (ex. Rep. Dominicană și Mexic sunt celebre pentru resorturi All Inclusive, în timp ce în Dubai sau Thailanda cele mai multe hoteluri oferă doar cazare cu mic-dejun).

Turiștii care merg în astfel de vacanțe pe perioada iernii sunt cupluri sau familii (30-45 de ani) cu un copil mai mare de șapte ani, venituri ridicate și care provin din mari orașe precum București, Cluj, Timișoara și Constanța.

În ultimii ani, destinația Dubai a devenit tot mai căutată de către români, pe fondul diminuării substanțiale a costului sejurului. Există acum un număr tot mai mare de zboruri spre Dubai, operate atât companii de linie (Tarom și Fly Dubai), dar și low cost (Wizz Air, cu zbor din București și din Cluj Napoca). De asemenea, introducerea cursei directe Cluj-Duba a dus la creșterea vânzărilor pentru această destinație, din Cluj, cu peste 70% în ultimul an.

Christian Tour, cea mai mare agenție de turism din România, a înregistrat în anul 2015, împreună cu toate companiile din grupul său, o cifră de afaceri de peste 70 de milioane de euro. Cu o istorie de 20 ani în piața de turism autohton, Christian Tour deține în acest moment 31 de agenții proprii în toată România, plus patru filiale în Ungaria, Polonia, Serbia și Republica Moldova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*