Un grup chinez cumpara o participatie de 25% la Hilton Wordwide pentru 6,5 miliarde dolari
Hilton brand logo

Un grup chinez cumpara o participatie de 25% la Hilton Wordwide pentru 6,5 miliarde dolari

Conglomeratul chinez HNA Group, cu activității în domeniul transportului aerian, logistică, dar și investiții în real-estate, va cumpăra, pentru 6,5 miliarde de dolari, o participație de 25% la Hilton Worlwide, de la fondul american de investiții Blackstone, au anunțat, luni, cele două companii.

HNA va plăti 26,25 dolari pe acțiune, reprezentând o primă de 14,6% peste închiderea de vineri, ceea ce echivalează cu evaluarea operatorului hotelier la 26 de miliarde de dolari.

“Această investiție este în concordanță cu strategia noastră de consolidare pe segmentul de turism”, a declarat Adam Tan, vice-presedinte și CEO la HNA Group, citat de Bloomberg.

Hilton Wordwide, prezent în România din 1997, include branduri hoteliere ca Conrad Hotels & Resorts, Curio, Double Tree și Hilton.

Preluarea participației la Hilton vine după ce HNA a anunțat, în aprilie, că va cumpăra operatorul hotelier american Carlson Hotels, care deține și lanțul Radisson. Totodată, grupul chinez a cumpărat anul trecut, un pachet minoritar la compania din domeniul hotelier american Red Lion Hotels.

Blackstone, principalul acționar al Hilton Worldwide, va rămâne cu o participație de 21% la Hilton în urma acestei tranzacții, care urmează să fie finalizată în primul trimestru din 2017. Blackstone a intrat pe piața din România la finele anului trecut, prin Logicor, divizia dedicată segmentului de logistică. Logicor a preluat spațiile logistice al companiei austriece Immofinanz, inclusiv pe cele din România.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.