Vanzarile inca din iarna pentru vacantele de vara au crescut cu 20%

Vanzarile inca din iarna pentru vacantele de vara au crescut cu 20%

Tot mai mulți români profită de perioada de early booking și își cumpără din timp pachetele pentru concediile acestei veri. Numărul vacanțelor early booking vândute în luna ianuarie a crescut cu circa 20%, față de aceeași perioadă a anului trecut, destinațiile preferate ale românilor fiind în continuare insulele grecești, dar și Sardinia, potrivit Paravion, cea mai mare agenție de turism online din România.

Conform reprezentanților Paravion, ritmul alert de achiziție a pachetelor early booking se va menține cel puțin până la sfârșitul lunii aprilie, turiștii români fiind tot mai înclinați spre planificarea timpurie a sejururilor, ce pot fi cu până la 25% mai ieftine față de cele cumpărate în plin sezon. Reducerile sunt mai consistente în primele luni de early booking, scăzând treptat pe măsură ce data la care se plaseză rezervările se apropie de datele de călătorie.

“Obiceiurile de vacanță ale românilor s-au schimbat în decursul ultimilor ani, în sensul că aceștia sunt mult mai organizați cu privire la planificarea concediilor. O mare parte din cei care doresc să își petreacă concediul în afara țării profită de perioada de early booking și își rezervă din timp sejururile, mai ales că, prețurile pachetelor de acest tip sunt mult mai avantajoase decât prețurile celor achiziționate în plin sezon, reducerile fiind chiar și de 20% – 25%”, a declarat Remus Vișan, directorul general al Paravion.

Din totalul pachetelor early booking disponibile în portofoliul agenției la începutul acestui an, Grecia se menține în topul destinațiilor cu cele mai avantajoase prețuri, turiștii români optând pentru insulele Lefkada, Skiathos, Rhodos sau Kos. De asemenea, o nouă destinație preferată de români este Sardinia, Italia.Pentru un sejur în Zakynthos românii au plătit 373 de euro de persoană, prețul incluzând biletul de avion dus-întors, cazare cu mic dejun pentru șapte nopți, la hoteluri de 3*.

Printre preferințele românilor din acest an se numără și destinațiile care le oferă servicii exclusiviste, precum Santorini, Sardinia și Gran Canaria, aceștia alegând să se cazeze la hoteluri și resorturi de lux. Astfel că, numărul pachetelor de vacanță exclusiviste vândute în luna ianuarie a crescut cu 20% față de aceeași perioadă a anului trecut. Turiștii românii care au ales să își petreacă concediul în Sardinia au plătit, în medie, 800 de euro de persoană, tarif ce include biletul de avion tur-retur, cazare pentru șapte nopți la hotel de 4*, cu mic dejun inclus.

Cele mai multe pachete early booking rezervate de către turiștii români, în luna ianuarie, au fost pentru lunile de vârf de sezon, respectiv iulie și august.

Paravion este cea mai mare agenție de turism online din România, care operează pe mai multe piețe din Europa de Est și în Turcia, oferind servicii precum rezervări de bilete de avion, vacanțe, închirieri auto și hotel.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.