Veniturile din turism ale Turciei au scazut cu 30% in 2016, din cauza prabusirii sosirilor de vizitatori

Veniturile din turism ale Turciei au scăzut cu 30% în 2016, la 22,1 miliarde de dolari, din cauză prăbușirii sosirilor de vizitatori străini, potrivit datelor oficiale publicate marți, transmite publicația Hurriyet.

Aproximativ 72,8% din veniturile turistice au fost generate de vizitatorii străini, iar restul de 27,2% de la cetățeni turci rezidenți în străinătate, potrivit datelor Institutului Turc de Statistică. În trimestrul al patrulea, veniturile turistice au scăzut cu 27,2%, la 4,8 miliarde de dolari, scrie News.ro.

Numărul vizitatorilor străini în Turcia s-a redus în 2016 cu 30%, la 25,3 milioane, față de 2015, după o serie de atacuri teroriste, a crizei diplomatice cu Rusia și a tentativei de puci din luna iulie, arată datele Ministerului Turismului.

Numărul turiștilor ruși a scăzut anul trecut cu 76,2%, la 866.256 de persoane. Cu toate acestea, după normalizarea relațiilor dintre Turcia și Rusia, a avut loc o creștere vizibilă a numărului de turiști ruși, potrivit datelor ministerului.

Germania a devenit cea mai mare sursă de turiști pentru Turcia, cu circa 3,9 milioane de vizitatori, dar numărul vizitatorilor din Europa a scăzut cu aproximativ 35%. Georgia s-a situat după Germania, cu peste 2,2 milioane de georgieni care au vizitat Turcia în 2016. Pe locul al treilea s-a plasat Marea Britanie, cu peste 1,7 milioane de persoane care au vizitat Turcia.

Datele statistice mai arată că numărul cetățenilor turci care au călătorit în străinătate anul trecut a scăzut cu 9,8%, la 7,9 milioane de persoane.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*