Wizz Air extinde zborurile din Craiova și Suceava

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est și cel mai mare operator aerian din România, a anunțat, joi, câte trei rute noi de pe aeroporturile din Craiova și Suceava.

Compania a alocat o nouă aeronavă Airbus A320 bazei sale din Craiova, de unde va urma să opereze din martie 2017 trei rute noi spre Madrid , Köln și Liverpool . Primul zbor Wizz a decolat de la Craiova spre Londra Luton în 2013. Odată cu stabilirea bazei operaționale, compania maghiară a creat 36 de locuri de muncă directe și a lansat mai multe rute cu tarife reduse spre destinații precum Roma , Milano, Bologna în Italia și Barcelona în Spania. În 2015, Wizz Air a transportat aproape 150.000 de pasageri pe rutele din Craiova.

Tot joi, operatoriul aerian a mai anunțat trei rute noi de la Aeroportul Internațional din Suceava spre Italia. Noile zboruri spre Treviso, Bologna și Roma Ciampino vor debuta pe 27 martie, respectiv 28 martie 2017. Cursele vor fi operate de trei ori pe săptămână spre Bologna și Roma în zilele de marți, joi și sâmbătă, respectiv de două ori pe săptămână pentru Treviso, lunea și vinerea. Wizz Air a început să opereze zboruri cu tarife reduse de pe aeroportul din Suceava în august și a lansat inițial curse spre Londra Luton și, la scurt timp, Milano. Anunțul de astăzi crește numărul zborurilor operate din Suceava la cinci, spre două țări: Italia și Marea Britanie.

Wizz Air este deja cea mai mare companie aeriană din România, iar pe viitor va crește flota din țară la 20 de aeronave până la finalul lui 2016, alocând inclusiv 4 aeronave Airbus A321 cu 230 de locuri. În prezent, în țara noastră Wizz operează pe 129 de rute, spre 54 de destinații, de la 10 aeroporturi locale.

În 2016 și pentru prima parte din 2017 compania a anunțat că va începe 35 de noi rute care leagă România de restul Europei, inclusiv ruta internă între București și Cluj-Napoca. În cele 12 luni, până la 31 octombrie 2016, Wizz Air a transportat mai mult de 5,3 milioane de pasageri din și spre România.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, care operează o flotă de 73 de aeronave Airbus A320 și A321 și oferă mai mult de 450 de rute de la 26 de baze, ce asigură conexiunea între 130 de destinații din 38 de țări. Wizz Air are peste 2.800 de angajați și a transportat 20 de milioane de pasageri în anul financiar încheiat pe 31 martie 2016.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*