Cat ne costa o zi de schi in statiunile de pe Valea Prahovei

Iarna incepe sa-si intre in drepturi, incet-incet, iar zapada sa se astearna pe partii. Va intrebati cum ar fi sa evadati din oras, macar pentru o zi, si sa zburati pe partie? Nimic mai simplu: faceti-va bagajele si…bugetul.

Unii merg pe principiul ca o zi de vacanta merita toti banii, fara vreo planificare initiala – important este sa te simti bine si sa te relaxezi. Aici, tindem sa le dam dreptate. Altii insa (mai prevazatori), vor sa stie dinainte la ce sume ar trebui sa se astepte. Noi va spunem din start, daca mai era cazul, ca schiul este un sport destul de costisitor, mai ales daca nu esti beneficiarul unui echipament complet pentru practicarea acestui sport. Incercam sa va oferim mai jos cateva repere, la care va trebui sa adaugati cazarea si masa in statiunile respective. A, si transportul, bineinteles!

Busteni

  • 165 lei/adult; 120 lei/copil

Probabil stiti deja ca centrele de inchirieri a echipamentelor de schi practica tarife mai mari daca sunt mai aproape de partie. La Kalinderu, inchirierea unui echipament complet (clapari, schiuri si bete) costa intre 30 si 40 de lei.

La telescaun, preturile variaza si ele in functie de numarul de urcari: pretul porneste de la 20 lei urcarea pentru un adult (si 10 lei/copil) si ajunge la 120 de lei zece urcari/adult sau 90 de lei zece urcari/copil. Cartelele valabile pentru o zi sunt mai convenabile – costa 125 lei/zi/adult si 100 lei/zi/copil.

Sinaia

  • 225 lei/adult; 125 lei/copil (extrasezon) si 245 lei/adult; 135 lei/copil (sezon)

In Sinaia aveti mai multe optiuni in ceea ce priveste inchirierea echipamentului de schi. Datorita telecabinei care urca la Cota 1400, puteti sa va inchiriati echipamentul de schi de la centrele din oras (pe drumul care porneste de la Gara si duce spre telecabina). Asa veti „iesi” mult mai convenabil decat daca ati alege sa inchiriati echipamentul de sus, de la Cota 1400 (la Cota 2000 nu exista centru de inchirieri). Daca veniti cu masina pana la Cota 1400, va trebui sa platiti parcarea – 9 lei/zi.

Tarifele pentru inchirieri de echipament schi (clapari, schiuri, bete) variaza intre 35 si 50 de lei. In ce priveste skipass-ul, tariful pentru o zi in extrasezon costa 125 lei/adulti si 65 lei/copii, iar in sezon ajunge la 145 lei/adulti si 75 lei/copii. Daca la acestea adaugam urcarea/coborarea cu telecabina pana la Cota 2000, costurile cresc cu 50 lei/adulti si 25 lei/copii. Prin urmare, o zi de schi in extrasezon costa 225 lei/adult si 125 lei/copii, iar in sezon 245 lei/adulti si 135 lei/copii. Tarifele pentru sezon inseamna sambata si duminica, de sarbatorile legale si perioada dinaintea Craciunului, iar extrasezon toate celelalte zile. Si nu uitati de garantia pentru cartela – 20 de lei (bani pe care ii recuperati la predarea ei).

Azuga

  • 175 lei/adult; 125 lei/copil

In statiunea Azuga puteti schia pe partia Sorica si tot de acolo puteti inchiria echipamentul complet, care costa 35 de lei pentru adulti si 25 de lei pentru copii. In ceea ce priveste skipass-ul, exista cartele pentru o zi (140 de lei/adulti si 100 lei/copii) si cartele pentru patru ore (100 lei/adulti si 80 lei/copii). Cartelele sunt valabile la telegondola Azuga si nu sunt transmisibile.
Per total, daca alegeti sa schiati in Azuga, o zi de distractie costa in jur de 175 de lei/adulti si 125 lei/copii. Copiii mai mici de 5 ani beneficiaza de gratuitate.

Predeal

  • 175 lei/adult; 115 lei/copil (in extrasezon) si 195 lei/adult; 125 lei/copil (in sezon)

In Predeal, de un singur lucru nu trebuie sa va faceti probleme: ca nu veti gasi echipamente de inchiriat (clapari, schiuri, bete). Practic, pe drumul ce duce spre partie centrele de inchirieri sunt aproape unul langa altul. In schimb, si aici functioneaza – ca si la Sinaia – aceeasi regula: cu cat veti merge mai aproape de partie, cu atat va creste chiria echipamentului. Si poate nu merita sa mergeti prea lejer pana la buza partiei. Mai ales ca puteti sa le inchiriati chiar si pe mai multe zile. Tarifele variaza de la 35 lei (la centrul de langa Cabana Skiorilor) la 50 de lei pentru un echipament complet.

Cat despre skipass, tariful pentru o zi in extrasezon costa 125 lei/adulti si 65 lei/copii, iar in sezon ajunge la 145 lei/adulti si 75 lei/copii. Nu uitati ca orice distractie in plus costa! Un vin fiert, o plimbare cu telescaunul sau o masa imbelsugata, ca dupa o zi intreaga de schi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*