Ce sa faci un weekend la Comana, a doua Delta a Romaniei?

Ce sa faci un weekend la Comana, a doua Delta a Romaniei?

A doua Delta a Romaniei se afla la doar 30 km de Bucuresti, fara ca cei mai multi locuitori ai capitalei sa cunoasca macar potentialul extraordinar al acestei zone pitoresti care se regaseste la jumatatea distantei dintre Bucuresti si Giurgiu. Transformat in parc national in anul 2004, Comana adaposteste 141 de specii de pasari, 3 specii de pesti,  stejari seculari, 31 de specii de mamifere dintre care 5 protejate, 8 specii de reptile si peste 1.250 de specii de plante. Aceasta oaza de natura este destinatia ideala pentru un weekend departe de haosul orasului.

Cum se ajunge la Comana

La Comana se ajunge usor dinspre oricare dintre marile orase in a caror imediata apropiere se afla.

Dinspre Bucuresti – Se ajunge la Comana in aproximativ 45 de minute urmand ruta DN5 – E70 – E85 si DN5 A.

Dinspre Giurgiu – De la Giurgiu la Comana se fac tot aproximativ 45 de minute urmand ruta DN5 – E70 – E85 si DJ 411

Cazare in Comana

Pentru cei ce doresc sa se cazeze chiar in imediata apropiere a Parcului National Comana, exista un Hotel de 4 stele cu acelasi nume ce ofera 50 de locuri de cazare in 21 de camere tematice denumite dupa istoria bogata a zonei Comana. Cazarea aici este ideala pentru cei ce doresc se petreaca un weekend in inima naturii fara a fi prea departe de casa.

In cazul in care cazarea la un hotel de 4 stele este putin peste bugetul vizitatorilor, acestia pot alege sa se cazeze fie in Bucuresti, fie in Giurgiu, de unde drumul dus intors cu masina pana in Comana nu dureaza mai multe de o ora si jumate.

Obiective turistice in Comana

Parcul National Comana in sine este un obiectiv turistic de o frumusete pitoreasca pe care putinii vizitatori o compara cu zone precum Provence sau Toscana. Cei mai multi turisti care ajung aici pentru un weekend sau pentru o vizita de o zi prefera sa tina pentru sine secretul acestei superbe zone, care este una dintre putinele ramase nepoluate de gratare si muzica proasta din jurul marilor orase aflate in sudul tarii.

In padure sunt amenajate o serie de trasee turistice scurte si de dificultate usoara ce pot fi urmate.

In Comana se regaseste o liniste comparabila doar cu zonele salbatice de munte, departe de statiuni si aglomeratie.

Balta Comana sau Delta Neajlovului si Comana Mica

Balta Comana este considerata a doua delta a Romaniei ca biodiversitate, cuprinzand un ecosistem comparabil Deltei Dunarii. Acest loc este unul ce nu trebuie ratat de catre cei ce nu au timpul sau bugetul necesar pentru a ajunge in Delta Dunarii, dar si pentru cei ce iubesc si duc dorul Deltei. In Comana este adesea usor sa uiti ca te afli la doar 30 km de Bucuresti.

Se organizeaza de asemenea plimbari cu barca sau canoea pe Delta Neajlovului contra cost. Tarifele pentru plimbarea cu barca sunt de 120 de lei pe ora pentru barca cu motor de 4 locuri si 60 de lei pentru caiacul cu 3 locuri.

Se poate pescui in Balta Comana Mica in schimbul unei taxe de 60 lei pentru 12 ore sau in lacul special amenajat langa Casa Comana pentru 100 lei pentru 12 ore.

Parcul de aventura Comana

  • Locatie: Gellu 607, Comana, Giurgiu

Deschis la sfarsitul lunii martie a anului 2014, parcul contine 4 trasee pentru copii si 3 trasee pentru adulti de dificultate progresiva, dar si o tiroliana ce traverseaza lacul.

Activitatile disponibile in interiorul parcului de aventuri sunt dedicate atat copiilor cat si adultilor, cu cea mai mare atentie asupra sigurantei, fiecare activitate in parte efectuandu-se cu echipament complet de protectie si sub supravegherea stricta a personalului.

Parcul poate fi vizitat zilnic intre orele 9:00 – 19:00

Tarife

  • Pretul biletului este de 50 lei/3 ore
  • Trecerea cu tiroliana peste lac – 10 lei
  • Zbor cu motoparapanta – 150 lei/15 minute
  • Plimbari cu trasura catre diverse obiective turistice – intre 50 si 120 lei.

Manastirea Comana

  • Locatie: Str. Radu Serban nr. 392

Cei ce viziteaza Parcul National Comana nu uita aproape niciodata sa faca o oprire si la manastirea-cetate ctitorita de Vlad Tepes in 1461 si reconstruita in 1588. Manastirea din momentul actual este impresionanta din punct de vedere arhitectural cu 5 turnuri de aparare iesite in afara zidurilor. Renovata si recladita de nenumarate de ori, aceasta manastire asezata strategic intre lacurile ce nu ingheata nici iarna este si azi marturie a bogatei istorii a acestor locuri.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.