Orasul in care nu exista politica, religie si bani

Dacă aveai impresia că nu există o localitate unde banii, dar și politica nu sunt la putere, ei bine, te-ai înșelat. Există cu adevărat și se numește Auroville. Orășelul indian se află în apropiere de Puducherry și are o populație de aproximativ 1500 de persoane, dintre care indieni(600), francezi (300), germani (300), americani (100), cîțiva ruși și câte puțin din alte 40 de națiuni.

Locuitorii din Auroville trăiesc în căsuțe bizare pe care le-au construit singuri, gătesc cu ajutorul energiei solare și încearcă să dea un nou înțeles conceptului de comunitate. În Auroville nu există un sistem de legi, poliție sau primar, viața este în întregime ecologică, iar televiziunea și discotecile lipsesc cu desăvârșire.

În plus, nici banii nu au ce căuta aici. Cei din Auroville nu au bani în mod fizic, însă fiecare locuitor are un cont conectat la sistemul central și primește un card de debit Auroville. De asemenea, Auroville este cunoscut în toată lumea pentru producția de tămâie, În plus, turiștii pot dona diferite lucruri sau chiar pot da o mână de ajutor localnicilor, la activitățile de zi cu zi.

Sri Aurobindo a fost întemeietorul unui curent filosofic ce îmbina armonios hinduismul, neoplatonismul și învățăturile yoga. Succesoarea lui Aurobindo a fost Mama, care a dus mai departe învățăturile sale.

Aceasta a fondat orașul-experiment (1968), cunoscut astăzi drept Auroville sau Orașul Renașterii. „Mama” susținea că lumea are nevoie de un loc unde oamenii să poată trăi departe de rivalitățile naționale, de con­vențiile sociale, de morala pervertită și de religiile vrăjmașe.”

Oricine poate fi un locuitor al acestui mic orășel, însă trebuie să urmeze o cale a bunătății, compasiunii și comuniunii armonioase între om și natură. În Auroville sunt înșirate tăblițe cu mesaje inscripționate pe ele care le amintesc locuitorilor că acest este un loc „fără alcool, droguri, sex, țigări sau politică”.

Cetățenii Aurovillului dețin ferme organice, locuiesc în apartamente de poveste, inspirate din arhitectura franceză, ori în grupuri hippie, adăpostiți de case din frunze sau lemn de bananier. Toată lumea are panouri solare și propriile puturi, făcând duș sub pomii de papaya. Prin pace și liniște, cu un iz de tămâie și flori exotice, locuitorii încearcă să aducă lumea, prin acest oraș-concept, către o nouă direcție, aceea a dreptății, bunătății și onestității umane.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*