Italia a fost anul trecut destinatia preferata de city-break a romanilor, dar si de vacanta. Roma, Venetia si Milano au fost cele mai cautate orase

Italia a fost anul trecut destinatia preferata de city-break a romanilor, dar si de vacanta. Roma, Venetia si Milano au fost cele mai cautate orase

Italia a fost anul trecut, în mod special, favorita românilor ca destinaţie de vacanţă, astfel că din totalul rezervărilor realizate prin Wizz Tours, Italia a reprezentat anul trecut 40%, iar jumătate dintre turişti au ales Roma, în timp ce spre Veneţia s-au orientat 7%, iar spre Milano au mers 4,3% dintre rezervări.

De altfel, cele trei oraşe din Peninsula Italică sunt cele mai apreciate de către români când vorbim despre călătorii în această zonă a Europei, arată agenţia de turism Wizz Tours, din grupul operatorului aerian ungar low-cost Wizz Air.

“Italia este fără îndoială ţara preferată a românilor, indiferent de perioadă, iar Roma oraşul favorit. De altfel, fiecare a cincea rezervare Wizz Tours a fost făcută pentru capitala Italiei. Oferta noastră pentru Peninsulă este una variată, ce include 14 destinaţii şi aproximativ 6.000 de locuri de cazare de la hoteluri de cinci stele şi până la apartamente pentru buget redus”, spune directorul general Wizz Tours, Istvan Csanalosi.

Cât priveşte perioada preferată de români pentru a călători în străinătate, indiferent de destinaţie, aceasta este din august şi până în noiembrie.

”Dacă vorbim de durata vacanţei, media este de 3,4 de nopţi pentru toate rezervările din Peninsulă. Doar în regiunile precum Sicilia, Sardinia şi Bari, unde se găsesc unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa, rezervările au depăşit această medie deoarece turiştii au preferat să îşi petreacă aici toată vacanţa de vară”, arată compania.

Românii obişnuiesc să îşi rezerve excursiile de tip city-break cu 46 de zile înainte de data plecării, iar Roma intra în acest interval.

”Procurarea de bilete în avans pentru vizite la muzee sau pentru diverse alte evenimente culturale nu este încă un serviciu popular printre turiştii români”, spun reprezentanţii Wizz Tours.

Pentru sejururile de vacanţă de vară, Wizz Tours a introdus recent în portofoliu destinaţia Lamezia Terme, în Italia, cu pachete ce încep de la 700 de lei per persoană, pentru şapte nopţi de cazare, în septembrie.

Wizz Tours a anunţat în ianuarie că a înregistrat anul trecut un număr al pasagerilor în întreaga reţea de 71.000, cu 66% mai mult decât în 2015, iar Italia a rămas în topul preferinţelor românilor. Wizz Tours oferă turiştilor peste 30.000 de locuri de cazare, de la apartamente pentru bugete mai reduse până la hoteluri de lux de 5 stele, şi peste 150 de destinaţii.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.