Bucureştenii, clujenii, timişorenii şi braşovenii sunt cei mai activi căutători de vacanţe de vară pe net

Românii cu vârsta cuprinsă între 24 şi 44 de ani au cel mai mare apetit pentru achiziţia de vacanţe online, iar peste 70% dintre căutări făcute de aceştia fiind de pe dispozitive mobile, potrivit unui studiu realizat pe www.concediu.com.

”Românii au început să aibă încredere în agenţiile de turism online şi să achiziţioneze pachete în doar câteva clickuri. La finalul lunii mai, peste 90% dintre achiziţii reprezintă pachete complete, cazare şi transport”, spune Mădălin Măncilă, Managing Director Concediu.com. Peste 75% dintre cei care au căutat un pachet de vacanţă sau cazare sunt persoane din categoria 24-44 de ani.

Dacă în mediul online femeile sunt cele care fac cele mai multe achiziţii, în cazul pachetelor turistice achiziţionate online bărbaţii sunt mai activi, numărul căutărilor acestora fiind cu aproape 10% mai mare decât cel al femeilor.

Cei mai interesaţi de vacanţele de vară sunt bucureştenii, urmaţi de clujeni, timişoreni şi braşoveni. Peste 40% dintre aceştia au căutat pachete de vacanţă cu avion ca mijloc de transport, iar perioada cea mai dorită a fost ultima săptămână din iulie şi săptămâna 4-10 septembrie, pentru călătoriile în străinătate.

Cele mai căutate destinaţii externe pe site sunt Nisipurile de aur, Halkidiki, Thassos, Corfu, Antalya şi Creta.

Raportat la turismul intern, cele mai căutate perioade de călătorie sunt prima săptămână de iulie şi mijlocul lunii august. Ca destinaţii, la mare căutare, în 40% dintre cazuri sunt Mamaia, Baile Felix, Baile Herculane, Sinaia, Neptun, Eforie Nord.

Tariful mediu cel mai accesat este de 300 de euro de persoană, în timp ce doar 20% dintre cei care caută vacanţe online optează pentru un pachet de peste 2.000 de euro de persoană.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*