Compania de stat Tarom primeste miercuri primul avion Boeing 737-800

Compania aeriană de stat Tarom va primi miercuri în flotă primul avion Boeing 737-800, achiziţionat recent şi numit “Sarmizegetusa”, potrivit oficialilor companiei, urmând ca ulterior să primească cea de-a doua aeronavă.

Tarom, care a transportat anul trecut doar 2,41 milioane de pasageri are o flotă de 21 de avioane. În octombrie, două avioane Airbus A310 au fost retrase pe motiv că nu mai erau eficiente din punct de vedere al consumului. La început de an, Tarom a demarat achiziţia a două aeronave în leasing operaţional.

Tarom a fost prima companie pe care statul a experimentat proiectul „CEO privat“, dar acesta a eşuat odată cu revocarea din funcţie a lui Christian Heinzmann, belgianul care a ocupat poziţia de CEO privat la Tarom din 2012 până în martie anul trecut.

Pe piaţa aeriană competiţia este din ce în ce mai puternică odată cu dezvoltarea transportatorilor low-cost. Wizz Air, liderul pieţei, cu 5,5 mil. pasageri anul trecut, Blue Air şi Ryanair.

Pe la conducerea companiei de stat, ce pierde teren în faţa concurenţilor, s-au perindat mai mulţi şefi. Tarom a ajuns anul acesta sub conducerea celui de-al patrulea şef de la începutul anului trecut până în prezent. n februarie anul acesta, consiliul de administraţie al companiei de stat Tarom l-a înlocuit la conducerea transportatorului aerian pe Dan Plaveti cu Eugen Davidoiu, fost şef al Electrica Serv, la Termoelectrica şi al Societăţii Naţională a

Compania nu a făcut publice datele pe 2016 dar în 2015 avea pierderi de 27 milioane de lei (6 milioane de euro), acesta fiind al optulea an pe pierderi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*