Marsa Al Arab: două insule artificiale pe care Dubaiul le vrea inaugurate în 2020

Marsa Al Arab pare un nume desprins din “O mie şi una de nopţi”, şi într-un fel aşa şi este având în vedere că cele două insule articifiale din Dubai ce vor purta acest nume chiar vor fi de poveste.

Cel puţin aşa promite compania de investiţii Dubai Holding, care a dezvăluit de curând un proiect ce constă în realizarea a două insule artificiale ce se vor întinde, pe o suprafaţă de 400.000 de metri pătraţi, de-a lungul enormului hotel în formă de barcă cu pânze, Burj Al Arab Jumeirah. Estimat la 1,72 miliarde de dolari, proiectul va adăuga peste 2 km de plajă la coasta din Dubai şi va fi finalizat, conform purtătorilor de cuvânt ai companiei Dubai Holding, în 2020.

Una din insule va include staţiuni de vacanţă, un parc marin, un teatru cu o capacitate de 1.700 de locuri, ce va găzdui primul show Cirque du Soleil din Orientul Mijlociu, 300 de apartamente cu vedere la mare. În timp ce, cea de-a doua insulă va găzdui 14 vile de lux, un port de agrement şi un hotel de tip boutique.

Marsa Al Arab va adăuga astfel 2.400 de camere de hotel în portofoliul Jumeirah Group, ce face parte din Dubai Holding (deţinut în majoritate de şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, monarh constituţional al emiratului Dubai).

Proiectul Marsa Al Arab va începe în iunie şi se va încheia în 2020, când va fi inaugurat la World Expo 2020, o platformă de discuţii la nivel mondial şi o adevărată rampă de lansare pentru activităţi inovatoare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*