Wizz Air a transportat anul trecut 665.000 de pasageri din şi spre Timişoara

Wizz Air, liderul pieţei locale de transport aerian de pasageri, lansează o nouă rută din Timişoara către Tel Aviv, primul zbor fiind programat pe 30 octombrie. Zborurile către această destinaţie vor avea două frecvenţe pe săptămână, în fiecare luni şi vineri.

Anul trecut, Wizz Air a transportat peste 665.000 de pasageri din şi spre Timişoara, iar în cei opt ani de operare pe acest aeroport compania aeriană a înregistrat 3,5 milioane de pasageri. Wizz Air mai operează zboruri spre Tel Aviv şi din Craiova, Iaşi, Cluj-Napoca şi Bucureşti. Compania, cu sediul la Budapesta a transportat peste 5,5 milioane de pasageri pe rutele sale din România anul trecut, în creştere cu 23% faţă de anul anterior.

Traficul s-a ridicat la 16 milioane de pasageri anul trecut pe toate aeroporturile din ţară. Wizz Air, o companie low-cost fondată de József Váradi în 2003, a devenit liderul pieţei aeriene locale în 2011, când a depăşit ca trafic compania de stat Tarom. De atunci, low-costul şi-a crescut traficul de pasageri anual şi a ajuns la o cotă de piaţă de aproape 35%.

În România, reţeaua Wizz Air este acum compusă din zece aeroporturi, după ce compania a deschis anul trecut două noi baze, la Iaşi şi Sibiu, şi a adăugat două noi aeroporturi, Satu Mare şi Suceava, pe harta zborurilor. Pe piaţa locală, Wizz Air concurează cu Blue Air, Ryanair, dar şi cu compania de stat Tarom. Companiile low-cost au avut o dezvoltare puternică în ultimii ani, au reuşit să muşte aproape 60% din piaţa aeriană.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.06.2017

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*