Costinesti, Azuga si Bran, noi destinatii pentru turistii israelieni

După ce în 2014 a deschis curse charter către Constanţa şi Bucureşti, iar în 2016 către Oradea, oferind şi pachete turistice pentru Sibiu, israelianul de origine română Meidan Butnaru anunţă diversificarea destinaţiilor pentru acest an. Astfel, pentru sezonul 2017, turiştii israelieni aleg, pe Litoralul românesc, pe lângă staţiunile deja consacrate Mamaia şi Neptun şi staţiunea Costineşti, respectiv pe Valea Prahovei, pe lângă Sinaia şi Predeal, şi staţiunea Azuga.

De asemenea, staţiunea Bran a început să atragă din ce în ce mai mulţi turişti israelieni. În acest sezon, Meshek Wings operează pe Litoralul românesc trei curse charter săptămânal dinspre Tel Aviv, care vor fi operate până în luna septembrie.

„La ora actuală, am închis vânzarea, pentru sezonul de vară, pentru programele noastre de city break pe Bucureşti, iar pentru Litoral, gradul de ocupare este deja de 80%”, subliniază Meidan Butnaru, directorul comercial al Meshek Wings, unul dintre cei mai importanţi touroperatori din Israel.

Meshek Wings continuă tradiţia de a aduce turişti israelieni în Bucureşti tot timpul anului, oferindu-le şi circuite opţionale, iar pe Litoral, în perioada iunie-septembrie.

“Circuitele pe care le oferim turiştilor noştri concurează cu succes produsele din alte ţări vecine României, cu potenţial turistic. Încercăm să devenim mult mai buni decât ţările vecine pe partea de entertainment şi de servicii suplimentare. De exemplu, am dezvoltat mult programele dedicate copiilor. De asemenea, sperăm la o dezvoltare a zonelor turistice Azuga şi Bran, pentru a avea locuri de cazare şi pentru mai mulţi turişti. Aceste zone au un potenţial turistic foarte mare. Amintesc de Oradea, unde am fost pioneri şi am deschis curse charter anul trecut, zona consacrându-se apoi ca destinaţie turistică. Sunt sigur că aşa se va întâmpla şi în cazul noilor noastre destinaţii, precum Azuga şi Bran”, declară Meidan Butnaru.

Meidan Butnaru s-a născut într-o familie de origine română din Bacău, ulterior stabilită în Israel în anii 60, dar ai cărei membri au rămas patrioţi români, la rândul său păstrând tradiţia şi iubirea ţării mai departe. De mai bine de 13 ani activează în domeniul turismului, al aviaţiei şi în cadrul învăţământului universitar (profesor de turism şi aviaţie comercială), având mai multe poziţii în diferite firme de turism din Israel, unde s-a ocupat de mai multe destinaţii importante.

În prezent este directorul comercial al touroperatorului israelian Meshek Wings Tours Ltd, s-a remarcat, încă de anul trecut, drept cel mai important lider de incoming pentru piaţa românească pe curse charter. Anul trecut, a organizat două curse charter pe săptămână pentru litoralul românesc cu turişti israelieni, în perioada iulie – august, precum şi trei curse charter pe săptămână în perioada mai – 2 octombrie, pentru Bucureşti, ambele serii operate de compania Blue Air, alături de alte deplasări ale unor delegaţii din Israel.

În ultimii ani, Meidan Butnaru a reuşit să combine iubirea sa pentru ţara de origine cu profesia din domeniu, iar în ultimii 5 ani a reuşit să devină lider în Israel pe piaţa românească. Factori importanţi au fost patriotismul şi adaptarea rapidă a pieţei, abilitatea de a crea produse noi plus pasiunea pentru meserie. Nu a fost deloc uşor pentru o persoană tânără, de 30 de ani, să aducă pe parcusul acestor ani mai bine de 30 de mii de turişti în România. În momentul de faţă, Meidan Butnaru este director comercial al firmei Meshek Wings din Israel, unul dintre cei mai mari touroperatori din Israel, care face parte din concernul Tacam – cu activităţi de peste 1 miliard de dolari pe an.

“Dintotdeauna am iubit avioanele, am fost uimit cum poate o imensitate de metal să plutească în aer. De la o vârstă fragedă (13 ani), eu am ales întotdeauna destinaţiile vacanţelor familiei mele, împreună. Studiam ţara, harta, cream itinerarii… Încă îmi amintesc că bunica mea (Dumnezeu să o ierte) mă certa mereu că mă joc cu avioanele până la miezul nopţii, aşa că pot să spun că am fost născut pentru această meserie. În timpul şcolii, după un studiu lung, am înţeles ce implică un întreg zbor comercial, şi am ales să fiu pe partea grea şi cea importantă, adică partea comercială. Consider că eu sunt pilotul adevărat, deoarece fără pasageri avionul nu va zbura”, spune Meidan, despre alegerea carierei din turism şi aviaţie.

Secretul cel mai mare al lui Meidan Butnaru, care a ajuns într-o funcţie importantă la doar 30 de ani, este acela că iubeşte meseria. Îi plac provocările, niciodată nu a ales calea cea mai simplă. „Visez, respir, trăiesc şi mănânc turismul împreună cu aviaţia” – este deviza lui.

Până în prezent, Meidan Butnaru a adus peste 100.000 de turişti israelieni în România.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*