Aproape toate locurile de cazare de pe litoral, rezervate pentru minivacanța de Sfânta Maria

Aproape toate locurile de cazare din stațiunile de pe litoral au fost rezervate pentru minivacanța de Sfânta Maria, când vor avea loc și manifestările de Ziua Marinei, doar câteva hoteluri mai având oferte “last minute” care încep de la 293 de lei pe noapte, cu mic dejun inclus, la un hotel de trei stele din Neptun-Olimp și ajung până la 799 de lei pe noapte, cu ”ultra all inclusive”, la un hotel de patru stele din Mamaia. Vicepreședintele Asociației Litoral-Delta Dunării, Corina Martin, spune că în minivacanța de Sfânta Maria gradul de ocupare pe litoral va fi de 100 la sută, estimând că cel puțin 200.000 de turiști se vor afla la malul mării.

“Cred că vom avea 100 la sută grad de ocupare. Este luna august care întotdeauna este cea mai plină, este momentul în care se umple de obicei tot litoralul. Acest weekend prelungit este a treia ocazie pentru noi de a avea cifre foarte bune, după minivacanța de 1 Mai și minivacanța de Rusalii”, a declarat Corina Martin, corespondentului News.ro.

Ea a precizat că mulți dintre cei care se vor afla pe litoral în această minivacanță au făcut rezervări cu mai multe luni în urmă, beneficiind de diverse reduceri, dar că sunt și persoane care se decid să ajungă pe litoral profitând de weekendul prelungit.

“În august mare parte din turiști au deja vacanțe pentru că această lună, ca și în restul Europei, este considerată luna concediilor. Atunci august se umple întotdeauna, pentru că este luna când toată lumea își ia vacanță. Dar mai vin și cei care se hotărăsc acum, când au parte de acest weekend prelungit”, a mai spus Corina Martin.

Martin mai spune că, pe lângă turiștii care se cazează la hoteluri, mai există și persoane care stau în apartamente din Mamaia și Năvodari, locuri care nu se contorizează în statistici, sau la prieteni și rude în Constanța. “S-au dezvoltat mii de apartamente pe partea lacului și capătul de nord al stațiuni Mamaia și Năvodari, sunt mii de apartamente, locuri care nu apar în statistici, dar care înseamnă turiști în stațiune.

Ce nu se mai regăsește la hoteluri în ultimele săptămâni este, de fapt, la apartamentele de vacanță, după modelul vest european și american, acolo unde turiștii se pot caza cum vor ei. Acest lucru schimbă imaginea stațiunii Mamaia care până acum doi ani era o stațiune de hoteluri de două sau de trei stele, aveam 80 la sută hoteluri de două sau trei stele. Miile de apartamente apărute în ultima vreme măresc capacitatea de cazare a stațiunii Mamaia”, a continuat Corina Martin.

Turiștii care nu au făcut rezervări pentru minivacanța de Sfânta Maria, dar doresc să ajungă pe litoral pot profita de oferte “last minute”.

Astfel, la un hotel de trei stele din Mamaia, pentru perioada 13-14 august, prețul este de 295 de lei, pentru doi adulți, cu demipensiune. Un hotel de patru stele, tot din Mamaia, are oferte “last minute” pentru perioada 13-21 august, prețurile fiind de 699 de lei pe noapte, cu demipensiune, sau 799 de lei pe noapte, cu ”ultra all inclusive”. Tot la un hotel de patru stele din Mamaia, oferta este valabilă pentru perioada 10-31 august, tariful fiind de 452 de lei pe noapte, cu mic dejun, pentru doi adulți.

La un hotel de trei stele din Eforie Nord, există două oferte “last minute” care includ această minivacanță, una în perioada 12-13 august, la prețul de 420 de lei pe noapte, pentru doi adulți, cu pensiune completă, iar alta pentru 14-16 august, la 880 de lei pentru doi adulți, cu pensiune completă.

Și unitățile de cazare din sudul litoralului au câteva oferte “last minute” pentru această perioadă.

Astfel, la un hotel de trei stele din Neptun-Olimp camera dublă costă 293 de lei pe noapte, pentru doi adulți, cu mic dejun inclus, iar la o unitate de patru stele din Venus, pentru perioada 11-18 august, prețurile variază de la 418 lei pe noapte pentru doi adulți, cu mic dejun inclus, pentru sejururi de minim cinci nopți, la 439 de lei pe noapte, pentru doi adulți, cu mic dejun inclus, pentru sejururi de cel puțin două nopți.

Turiștii care se vor afla pe litoral în minivacanța de Sfânta Maria vor putea lua parte la numeroase evenimente – concerte, festivaluri de rock alternativ, festivaluri folk, spectacole de muzică simfonică -, dar și la manifestările de Ziua Marinei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*