Nici în acest an România nu face față Bulgariei la turism. Peste 3 milioane de turiști străini în țara vecină în S1, de aproape 3 ori mai mulți decât România

Bulgaria a fost vizitată, în primul semestru, de 3,3 milioane de turiști străini, cu 8% mai mulți decât în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit ministrul bulgar al Turismului, Nikolina Angelkova, citat de publicația Sofia Globe.

Spre comparație, numărul de turiști străini în România a fost, în primele 6 luni ale acestui an, de 1,2 milioane persoane, în creștere cu peste 10% față de primul semestru din 2016, arată datele Institutului Național de Statistică (INS). Potrivit ministrului din țara vecină, 340.000 de turiști străini au vizitat stațiunile bulgare de la Marea Neagră înainte de deschiderea sezonului estival (perioada ianuarie-mai), în creștere cu 3% față de perioada similară din 2016.

Turismul de la Marea Neagră reprezintă 70% din totalul veniturilor din turism din Bulgaria, dar autoritățile bulgare încearcă să reducă ponderea acestui segment, pentru ca țara să poată deveni o destinație turistică importantă pe tot parcursul anului.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/insider/turism/nici-in-acest-an-romania-nu-face-fata-bulgariei-la-turism-peste-3-milioane-de-turisti-straini-in-tara-vecina-in-s1-de-aproape-3-ori-mai-multi-decat-romania-17135702

Bulgaria speră să atragă 9 milioane de turiști străini în acest an, o creștere puternică față de 2016. Bulgaria a atras, în 2016, un număr record de circa 8 milioane de turiști străini, mai mulți decât populația țării. România a rămas o destinație mult mai puțin atractivă decât Bulgaria, cu 2,47 milioane de turiști străini anul trecut. În martie, ministrul interimar al Turismului de la acel moment, a declarat că numărul de turiști români care vizitează Bulgaria este așteptat să crescă anul acesta cu 10-11%.

8 Comments

  1. Fantastic goods from you, man. I’ve be aware
    your stuff prior to and you are just too wonderful. I
    actually like what you’ve obtained here, certainly like what you’re saying and the way by which you assert it.
    You’re making it enjoyable and you continue to care for to
    keep it wise. I can’t wait to learn far more from you.
    This is really a terrific web site.

    Also visit my blog post; vpn code 2024

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*