Paralela 45 și-a crescut afacerile cu 20% în acest an și speră să depășească 50 milioane euro la final de an

Paralela 45, una dintre cele mai mari agenții de turism din România, a avut în primele opt luni ale acestui an o creștere a încasărilor cu 20%. Alin Burcea, proprietarul firmei, estimează că, pentru întregul an, agenția va depăși 50 de milioane de euro rulaj, față de cele 44 de milioane de euro de anul trecut.

“A fost un an bun, în care litoralul românesc și bulgăresc au avut creșteri foarte mari pe early booking, care s-au temperat pe parcurs, în principal din cauza concurenței externe, a vremii nefavorabile și, nu în ultimul rând, a unor hotelieri români, care au dorit să își vândă direct pachetele, renuntând la colaborarea cu agențiile”, spune Burcea. Aceste controverse se pare că au fost depășite, iar cele două patronate, FPTR, care reprezintă hotelurile, și ANAT – agențiile de turism, se vor întâlni pe 15 septembrie pentru a căuta soluții de creștere.

Cu toate problemele din ultimii ani, Turcia a crescut cu 10%, iar Burcea crede că ar fi crescut și mai mult dacă turoperatorii ar fi contractat mai multe locuri pe chartere. El estimează că, dacă nu vor mai fi evenimente tragice în această țară și situația politică va fi stabilă, fluxul de turiști români către Turcia va crește cu peste 25% anul viitor.

Dar, înainte de Turcia, cea mai mare creștere au avut-o destinațiile Spania și Grecia. Dacă spre Grecia se organizau încă de anii trecuți chartere din mai toate orașele mari românești, acum se zboara și spre Spania din mari orașe, printre care București, Cluj, Iași, Timișoara sau Craiova.

Pe locul 1 în topul destinațiilor preferate de turiștii Paralela 45 se află Grecia, urmată de Turcia, Bulgaria și Spania. Paralela 45 a deschis în acest an șase agenții – una la Brașov, alta la Sfântu Gheorghe, la Bacău și o alta la Arad, iar în București a inaugurat alte două sedii, în Colentina și pe Șoseaua Ștefan cel Mare. Anul viitor, agenția are în plan deschidera altor trei sedii, dintre care trei în București.

“În acest an se va termina și proiectul imobiliar de la Snagov, Club Lac Snagov”, a mai spus Burcea. Paralela 45 a fost înființată în aprilie 1990, fiind una dintre primele trei agenții private din România.

Firma este specializată în zboruri charter în destinații precum Spania, Grecia, Turcia, Portugalia, circuite culturale și istorice în diverse destinații, programe pentru seniori, croaziere, vacanțe tailor made, precum și turism de business. Compania are în prezent 43 de agenții directe și în franciză răspândite în toată țara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*