Cele mai cautate destinatii pentru mini-vacanta de 1 Decembrie

Cele mai căutate destinații pentru mini-vacanța de 1 Decembrie rămân orașele europene în care se organizează piețe de Craciun precum Praga, Nuremberg, Viena și orașele cu o climă mai blândă, potrivit cererilor înregistrate de Vola.ro. Prețurile încep de la 209 euro / persoană cu biletul de avion și cazarea incluse.

Prima rezervare pentru mini-vacanța de 1 Decembrie 2017 a fost făcută în luna Februarie

Deși prima rezervare pentru minivacanța de 1 Decembrie a fost înregistrată încă din luna Februarie a acestui an și avea ca destinație Milano, estimările Vola.ro spun că peste 30% dintre rezervările pentru această mini-vacanță se fac în regim last minute, cu aproximativ 5 zile înainte de plecare.

Sunt puțini turiști care își planifică din timp vacanța de 1 Decembrie, nefiind un sezon clasic de călătorii. Cei mai mulți constată cu 1-2 săptămâni înainte că au la dispoziție o minivacanță în toată regula și caută cele mai bune prețuri pe destinații nu foarte îndepărtate. Bugetul mediu pentru aceste călătorii este undeva la 300 euro / persoană pentru biletul de avion și cazarea 3 nopți.

Turiștii români aleg să revină la târgurile de Crăciun din orașele Europene

Cele mai căutate destinații sunt cele care găzduiesc marile târguri de Crăciun, cu atât mai mult cu cât acestea își deschid porțile începând cu luna noiembrie.

Astfel, printre preferințele românilor se mențin Bruxelles, Viena sau Praga. De asemenea, un interes considerabil din partea acestora se îndreaptă și către destinațiile cu temperaturi mai călduroase, precum Madrid , Barcelona și Atena.

Rămân în top și destinațiile clasice de city break: Roma , Londra , Berlin , Lisabona sau Madrid. Prețul – cel mai important criteriu în alegerea destinației pentru 1 Decembrie Conform datelor consultanților din turism, cel mai important criteriu în selecția vacanțelor de 1 Decembrie rămâne prețul.

“Suntem la 2 săptămâni după reducerile de Black Friday și cu 3 săptămâni înainte de sărbătorile de iarnă. Românii vor să valorifice perioada liberă dar fără investiții majore care să le dea bugetul peste cap”, a completat Matei Psatta,.

Cu trei săptămâni înainte de perioada liberă românii pot beneficia de prețuri începând de la 209 EUR pentru pachete care includ biletul de avion și cel puțin două nopți de cazare.

Cel mai ieftin și cel mai scump bilet de avion

Potrivit Vola.ro, cel mai ieftin bilet de avion cumpărat pentru această perioadă a costat doar 5 EUR, pe segmentul Cluj-Londra.

Pe de altă parte, cel mai scump bilet de avion, pentru aceeași perioadă, a costat 750 EUR, pe segmentul București – Phnom Penh (Cambodgia) plus retur.

30 noiembrie – 3 decembrie: Perioada preferată pentru rezervările de 1 Decembrie

Aproximativ 60% din totalul city break-urilor achiziționate de pe Vola. ro au data de check-în pe 30 noiembrie și o durată medie de 4 zile (3 nopți).

Românii care locuiesc în străinătate revin în țară de 1 Decembrie

Se pare că mini-vacanța de 1 Decembrie oferă un prilej de a reveni în țară și românilor care locuiesc în afara țării. Aceștia aleg să profite astfel de prețurile mai bune decât de sărbători, de disponibilitatea mai mare a biletelor de avion, de aeroporturile mai libere, etc. Aproximativ 30% dintre rezervările de bilete de avion au ca destinație orașe din România.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*