Hotelul de 5 stele Radisson Blu din Bucureşti s-ar putea vinde luna viitoare

Evaluat la 175,5 milioane de euro, hotelul Radisson Blu din Capitală ar putea avea un alt proprietar în luna decembrie a acestui an. Elbit Imaging, care deţine 98,2% din firma Bucureşti Turism, a anunţat că a semnat un contract de achiziţie a acţiunilor cu un investitor, care a finalizat procesul de due dilligence, iar executarea contractului nu va avea loc mai târziu de 23 noiembrie 2017, termen la care expiră perioada de exclusivitate.

Elbit Imaging estimează că închiderea tranzacţiei va avea loc în cursul lunii decembrie 2017, se mai arată în anunţul companiei.

Veniturile nete estimate din vânzarea acţiunilor sunt de aproximativ 80 de milioane de euro. 

“Încheierea tranzacției este condiționată de executarea unor acorduri definitive, de îndeplinirea anumitor condiții care urmează să fie specificate în acordul definitiv, dar și de încheierea cu succes a tranzacției. În acest stadiu, nu există nicio certitudine că acordurile definitive vor fi semnate în condițiile indicate mai sus, că condițiile precedente vor fi îndeplinite în timp util sau că tranzacția va fi încheiată cu succes”, se mai arată în anunţul Elbit Imaging, care nu a făcut public numele fondului de investiţii care va achiziţiona hotelul.

Dacă va tranzacţia va fi încheiată anul acesta, va fi cea mai mare tranzacţie de pe piaţa locală.

Elbit Imaging a anunţat la începutul acestui an că a scos la vânzare cel mai important activ pe care îl deţine pe piaţa locală. Deschis în 2008 în urma unei investiţii de 70 de milioane de euro, fostul hotel Bcuureşti este operat sub brandul Rezidor, Radisson Blu. La vânzare a fost scos şi hotelul cu Park Inn, cu 210 camere, dar şi 66 de apartamente care au încă nevoie de renovare, şi care în prezent sunt închiriate senatorilor şi deputaţilor.

Bucureşti Turism a avut anul trecut afaceri de peste 31 de milioane de euro, şi un profit net de peste 2,5 milioane de euro.

Deţinută şi condusă în trecut de omul de afaceri israelian Moti Zisser, decedat anul trecut, cei mai mari acţionari ai Elbit Imaging sunt York Capital, cu o participaţie de 19,7% şi Davidson Kempner Capital Management cu 14,3%.

Elbit mai este prezentă în România prin dezvoltatorul de centre comercial Plaza Centers, care deţine 75% din proiectul Casa Radio din Bucureşti.

Rezidor este unul dintre cele mai mari lanţuri hoteliere din lume, cu şapte branduri şi peste 1,100 de hoteluri la nivel global. Brandul Radisson Blu este vârful de lance al Rezidor, cu 390 de hoteluri deschise la nivel global.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*