Cele mai frumoase plaje din Europa, recomandate de TripAdvisor

TripAdvisor a realizat un clasament cu cele mai frumoase plaje din Europa. In top sunt incluse atat plaje mai salbatice, pentru cei are vor sa se izoleze de lume, pana la plaje expuse, care atrag mii de turisti in fiecare an. Daca ai nevoie de cateva sugestii, iata recomandarile TripAdvisor.

Plaja La Concha

La Concha din San Sebastian, Spania, este una dintre cele mai cunoscute plaje urbane din Europa, iar anul acesta, Trip Advisor a desemnat-o cea mai frumoasa plaja din Europa. Plaja are putin peste un kilometru lungime si o latime de maxim 50 de metri. Plaja este inchisa in Golful La Concha, motiv pentru care apa este linistita, numai buna pentru un inot de relaxare.

Foto: Shutterstock.com

San Sebastian este o statiune de pe coasta Oceanului Atlantic, in nordul Spaniei. In vreme ce multi turisti ajung in San Sebastian pentru plaja, arta si fiesta, orasul are alte resurse pentru care merita vizitat: mancare si bautura. Centru vechi din San Sebastian este intesat de baruri si restaurante, iar zona moderna a orasului este impanzita de cafenele.

Cea mai buna perioada in care sa mergi in San Sebastian este intre iunie si septembrie.

Spiaggia dei Conigli

Spiaggia dei Conigli inseamna Plaja iepurilor si se afla pe insula Lampedusa, in Sicilia. Dupa ce in 2013, Trip Advisor a desemnat-o cea mai frumoasa plaja din lume, in 2019, o urca din nou in clasament, insa de data asta pe locul doi.

Foto: Shutterstock.com

Spiaggia dei Conigli din Lampedusa este un loc in care nu ajung foarte multi turisti, fiind situat intr-o zona izolata, mai greu accesibila.

Lampedusa este cea mai mare dintre Insulele Pelagie si se intinde intre Malta si Tunisia. Peisajul este arid, iar singura sursa de apa proaspata provine de la ploi. In timpul sezonului estival, companiile aeriene au mai multe zboruri la preturi accesibile, care leaga Lampedusa de cele mai importante orase din Italia. Pe insula se poate ajunge si cu feribotul, din Sicilia.

Turistii care ajung in Lampedusa, si in mod special pe plaja Spiagiia dei Conigli, sunt atrasi de nisipul alb, apa cristalina si linistita, dar si de posibilitatea de a face scuba diving.

Cea mai buna perioada in care sa mergi in San Sebastian este intre mai si septembrie.

Plaja Falesia

Plaja Falesia se afla in micul oras pescaresc Olhos de Agua din Portugalia, un loc in care turistii vor descoperi farmecul autentic mediteraneean.

Foto: Shutterstock.com

Plaja Falesia este una dintre cele mai intinse din Portugalia, avand o lungine de circa sase kilometri. Plaja este unica datorita contrastului dintre stancile rosiatice care predominca peisajul si nisipul auriu.

Cea mai buna perioada in care sa mergi in San Sebastian este intre aprilie si octombrie.

Playa de Ses Illetes

Playa de Ses Illetes se afla in Formentera, Spania, si este un loc ideal pentru pasionatii de scufunari, dar si pentru turistii care vor, pur si simplu, sa se bucure de soare si valuri.

Foto: Shutterstock.com

Ca sa ajungi in Formentera trebuie sa ateriezi pe aeroportul din Ibiza, insa daca esti tentat sa ramai in Ibiza, trebuie sa stii ca vacanta in Formentera este complet diferita de atmosfera de petrecere din Ibiza. Din Ibiza in Formentera se ajunge cu feribotul, iar la destinatie vei descoperi o insula linistita si curata, cu peisaje unice, spectaculoase.

Laguna Balos

Laguna Balos se afla in Kissamos, un oras grecesc care in ciuda popularitatii sale isi pastreaza autenticitatea, nefiind afectat de turistii care il viziteaza cu miile in fiecare an.

Foto: Shutterstock.com

Laguna Balos este renumita pentru apa in culori exotice, nisipul alb, frumusetea naturala, dar si pentru peisajul salbatic. Din loc in loc, nisipul are nuante de roz datorita scoicilor pisate. Dincole de stanci, apa este mai rece si adanca, ideala pentru pasionatii de snorkeling.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*