Producătorul de componente auto Compa Sibiu vrea să intre pe piaţa hotelurilor

Producătorul de componente auto Compa Sibiu (simbol bursier – CMP), singurul emitent din eşalonul doi al Bursei româneşti care are în acţionariat Fondul Suveran al Norvegiei, convoacă adunarea generală extraordinară a acţionarilor (AGEA) pe 14 ianuarie 2020, în vederea aprobării propunerii consiliului de administraţie al companiei de participare la înfiinţarea societăţii Compa Hospitality, cu activitate în domeniul hotelier. “Capitalul social al societăţii va fi de 50.000 de lei, împărţit în 5.000 părţi sociale, a câte zece lei fiecare”, se specifică în convocatorul companiei pe bursă.

Potrivit datelor instituţiei, Compa Sibiu va avea un aport de 49.990 lei la capitalul social al Compa Hospitality, împărţit în 4.999 părţi sociale, reprezentând 99,98% din acţiuni, în timp ce Dan Nicolae Băiaşu, directorul comercial al companiei, va deţine restul de 0,02% din acţiuni. Producătorul de componente auto din Sibiu a raportat pentru primele nouă luni ale anului un profit net de 29 mil. lei, în scădere cu 12% faţă de aceeaşi perioadă din 2018, la venituri totale de 598,4 mil. lei, plus 3,5%.

Compa Sibiu controlează în proporţie de 100% Compa IT, cu activitate în realizarea de soft, şi deţine 99% din Trans Cas, companie de transport rutier de mărfuri, precum şi 70% din Recaserv. De la începutul anului, acţiunile CMP se tranzacţionează în scădere cu 6,82% pe fondul unui rulaj de 20,2 mil. lei, emitentul ajungând la 179 mil. lei capitalizare. Compania este deţinută în proporţie de 19% de Ioan Deac, preşedintele consiliului de administraţie şi directorul general, şi în proporţie de 18,7% de Ioan Miclea, restul de 62,2% fiind împărţit de alţi investitori pe bursă.

Sursa: Ziarul Financiar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*