Early booking pentru 2021: Oferte flexibile si cu preturi mai mici cu 10-20% la care se adauga discounturi de pana in 35%

Foto: Pixabay.com

Traversam inca o perioada de nesiguranta, insa gandul ne sta la vacanta de vara motiv pentru care agentiile de turism s-au pregatit pentru a inspira cat mai multa incredere. Inceputul anului vine cu oferte early booking la care poti pasa vacanta daca nu mai ai cum sa ajungi, dar si preturi mai mici decat anul trecut cu pana la 20%, la care se adauga si binecunoscutele bonusuri.

“Discounturi sunt intre 15 si 30% pentru rezervari care se fac fie in perioada aceasta fie pana la finele lui februarie, valabile pentru hoteluri de 3 si 4 stele. Se cauta foarte mult pachetele in regim all inclusive”, ne-a declarat Lucian Badircea, directorul general al unei agentii de turism.

Potrivit acestuia, fata de anii trecuti, acum sunt mai putine hoteluri care cer toti banii pentru pachete pana la finalul campaniei de early booking, adica au devenit ceva mai flexibile pentru a-si atrage cat mai multi turisti.

“Sunt hoteluri care acum accepta sa platesti un avans si apoi, cu cateva saptamani inainte de
cazare, turistul sa plateasca ultima transa din vacanta. Hotelurile sunt in statiunile deja consacrate si care anul trecut au fost aglomerate: Mamaia, Eforie Nord, Neptun sau Vama Veche”, ne-a mai declarat turoperatorul.

Ca si in anii precedenti, cele mai mici preturi se gasesc in sudul litoralului, in statiuni precum Saturn, Venus, Mangalia.

“Sunt hoteluri care pun la dispozitia turistilor plaja privata cu preturi de cazare in care au inclus si sezlongurile. In multe dintre aceste hoteluri preturile de cazare sunt mai mici decat anul trecut, cu 10-20%”, a mai afirmat Badircea.

Romania, preferata in continuare de ai nostri

“Romanii au vazut cum a fost anul trecut, dar se asteapta si la lucruri imprevizibile, asa ca tot destinatiile clasice merg pe early booking, dar vanzarile nu sunt la fel de mari ca in anii trecuti. Cel mai probabil se va merge pentru destinatiile exterioare din nou pe test COVID sau chiar vaccin. Reducerile de anul acesta vor fi cuprinse intre 10 si 30%, iar pe litoralul nostru se poate ajunge si pana la 35%. Sunt si reduceri de 50%, dar acestea sunt pe ici, pe colo”, ne-a declarat Traian Badulescu, consultant in turism.

Cand vine vorba despre preturi, Badulescu spune ca pe anumite destinatii vor creste, in timp ce pe altele vor scadea pentru a-si atrage turistii.

“Cu toate acestea marea incertitudine ramane legata de noua tulpina de coronavirus, care ar putea sa ne dea peste cap toate planurile de vacanta. Singurul lucru care ne-ar putea pune in avantaj acum este o vaccinare in masa cat mai accelerata”, mai spune consultantul in turism.

Cum s-au adaptat alte companii

“In aceasta perioada, gasesti vacante cu cele mai flexibile oferte early booking din istorie, cu avans zero la rezervare si apoi avansuri de pana la 20% si restul banilor pana la vara. Noi avem oferte pe Bulgaria, Grecia si Turcia”, a declarat Sebastian Constantinescu, turoperator.

Potrivit lui, unii hotelieri sunt dispusi sa echivaleze ofertele last minute cu cele early booking, daca acestea vor fi mai avantajoase.

“In plus, iti poti transfera dreptul de calatorie altor persoane, daca tu nu mai poti ajunge in vacanta. Conditiile de anulare sunt mai avantajoase, poti plati in rate, iar banii nu se pierd. La cerere, se ramburseaza sau cel mult se transforma in voucher valoric”, a mai spus Constantinescu.

Agentia sa are un pachet COVID superflexibil, cu anulare gratuita, reprogramare, acordare voucher sau rambursare in caz de carantina la destinatie sau la intoarcerea in tara, test Covid pozitiv, inchiderea granitelor, solicitare test PCR negativ de la destinatie.

In acest context dificil, agentiile de turism iti ofera siguranta deplina. Hotelurile se pot inchide, platformele online nu mai fac fata cererilor si nu raspund la solicitari sau comunica rece prin intermediul unor mesaje periodice.

“Pentru a fi siguri ca fac cea mai buna alegere, turistii trebuie sa caute informatii despre cum au gestionat agentiile criza generata de pandemie si daca au inspirat incredere. In acest moment, exista semnale pentru un an mai bun, iar turistii au inceput sa se gandeasca deja la vacante, studiaza si chiar cumpara ofertele early booking extrem de avantajoase. Daca vor sa inceapa sa-si faca planuri pentru vacanta de 1 mai, de Paste si pentru vara, turistii au de unde alege oferte”, a mai afirmat Sebastian Constantinescu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*