Cascada Bigăr, cea mai frumoasă cascadă din lume, s-a prăbușit

Cascada Bigăr, cea mai frumoasă cascadă din lume, s-a prăbușit

Cascada Bigăr, desemnată cea mai frumoasă din lume, s-a prăbușit, astăzi, din cauze naturale.

Cascada Bigăr, situată în Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa, s-a prăbuşit astăzi sub propria greutate. Potrivit primelor informaţii, travertinul (piatra din care era formată cascada) s-a desprins din cauza greutăţii. Astfel, cascada Bigăr s-a prăbuşit.

“Avem, din păcate, și o veste neplăcută Cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, s-a prăbușit astăzi din cauze naturale.

Travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp, au crescut în dimensiuni și greutate, iar astăzi a cedat sub propria greutate. Colegii noștri sunt la fața locului, iar zilele următoare vom reveni cu mai multe amănunte și imagini”, anunță Regia Nationala a Pădurilor – Romsilva.

Cascada Bigăr s-a prăbuşit sub propria greutate

Cascada Bigăr, din judeţul Caraş-Severin a fost desemnată cea mai frumoasă din lume. Aceasta este vizitată de peste 100.000 de turişti, după amenajarea eco-turistică a zonei. Astfel, dacă în perioada 2016 – 2017 au vizitat cascada din vestul ţării 50.000 de turişti, în intervalul 2017 – 2018, numărul lor a depăşit 100.000.

Cel mai mare flux de vizitatori a fost înregistrat în perioada 01 – 06 iunie 2017, imediat după ce au fost finalizate lucrările de amenajare a zonei.

Președintele CJ Caraș – Severin: “Sunt șocat! Era cel mai vizitat loc din județ”

Președintele Consiliului Județean Caraș – Severin spune că este șocat de ceea ce s-a întâmplat.

“Sunt şocat, îmi pare rău. Era cel mai vizitat loc din judeţul nostru. O să analizăm ce este de făcut, dar cu natura nu te joci. E un fenomen normal, ne întristează pentru că aducea multă atenţie şi interes pentru zona noastră, dar Caraş- Severin are multe locuri frumoase şi vă invităm să le vizitaţi”, a declarat Romeo Dunca.

Unde se află și cum se poate ajunge la Cascada Bigăr

Cascada Bigăr face parte din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, fiind considerată una dintre cele mai frumoase cascade din lume.

Ea se află în Valea Minisului, mai exact, la jumătatea drumuli dintre localitățile Anina și Bozovici, pe DN 57B.

Turiștii din București trebuie să parcurgă aproximativ 452 de kilometri până la Cascada Bigăr, iar la intrarea în parcul natural se regăsește o zonă de popas destinată turiștilor.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.