Standul României la Târgul de turism de la Madrid stă anul acesta sub semnul tradiţiei

Este unul dintre cele mai importante târguri de turism la nivel mondial cu peste 8500 de participanţi la aceasta ediţie din 152 de ţări. Standul României stă anul acesta sub semnul tradiţiei. Vizitatorii vor putea descoperi aici portul popular, meşteşugurile , gastronomia şi peisaje de vis.

Roxana Irimia, o artistă cunoscută la nivel internaţional cu o colecţie impresionantă de tablouri care prezintă costumele tradiţionale a fost un magnet pentru turiştii străini.

Roxana Irimia: ​Spaniolii deja îmi cunosc tablourile şi sunt îndrăgostiţi de costumele noastre tradiţionale dar acum am văzut că există interes din partea a foarte mulţi străini.

Ediţia cu numărul 44 este una plină de surprize. Dacă alte ţări au mizat pe Inteligenţa Artificială, România are mult mai multe de oferit.

Transilvania a fost bine reprezentată. Turiştii sunt atraşi în special de castelele medievale. Au succes în acest an circuitele turistice între 7 şi 10 nopţi şi mai puţin city breakurile.

În acest sfârşit de săptămână la standul României va avea loc un atelier de încondeiat ouă, iar copiii vor cânta şi vor dansa în costume populare. Organizatorii au estimat o prezenţă record la târg: peste 150 de mii de profesionişti din sector şi o sută de mii de vizitatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*